• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Ultimele pregătiri ale Naționalei de tineret pentru meciul cu galezii

03 iun 2021 de Victor Daghi
GALERIE

Naționala de tineret a Moldovei va efectua în această seară, de la ora 21:00, ultima sesiune de antrenament pentru duelul cu Țara Galilor din preliminariile Campionatului european.

 

Vă prezentăm declarațiile antrenorului Ștefan Stoica

 

- Înaintea meciului cu Țara Galilor, gândurile sunt frumoase și ele trebuie să devină și realitate. Într-adevăr, gândurile sunt pentru joc bun, pentru victorie, pentru un punct măcar. De 10 zile de când suntem în cantonament cu toți băieții, le spun că trebuie în sfârșit să arătăm prin rezultate că suntem o țară puternică. Jucătorii sunt într-o formă destul de bună, ăștia sunt fotbaliștii noștri, cu ei o să mergem la drumul acesta de calificări. Se pare că în gândirea lor și ce simt așa în ultimele zile este că vor să arate că există ca sportivi și că pot să facă lucruri frumoase pentru Naționala lor. Asta și este regula de bază la noi. Părerea mea sinceră despre fotbal este că ne trebuie jucători care să lupte pentru culorile țării și să nu vadă altceva decât țara lui înainte de el. Sperăm să putem să trecem la băieți dragostea de țară, de sportul care reprezintă, despre lucrurile frumoase și în viitor să poată să aspire să joace undeva la o echipă de top. Nu se poate, dacă nu reușești la nivel de tineret, să ai rezultate bune.

 

- Ce știți despre adversar?

- Nu foarte multe lucruri, pentru că știți și Dvs. că au fost puține jocuri de verificare. Noi chiar nu avem nici un meci de verificare. Asta este o problemă, dar să sperăm că o trecem cu brio. Ei au jucat un singur amical, cu Irlanda, au pierdut cu 2-1. Un meci echilibrat, un meci care nu poți să-ți dai seama foarte mult pentru că o să fie schimbări. Li s-a accidentat un jucător bun. Se pare că și la echipa mare o să meargă 1-2 fotbaliști. Vedem la ora jocului, însă au 5 jucători buni, care au fost și anul trecut. Sunt fotbaliști puternici și completează lotul cu jucători care sunt la juniorii lui Liverpool, Swansea, Crystal Palace. Clar că se antrenează la un nivel ridicat, însă noi am mers mai mult pe băștinași și sper ca lucru acesta să fie un atu pentru noi.  

 

Meciul Țara Galilor - Moldova (selecționate de tineret) se va juca, fără spectatori, pe stadionul Stebonheath Park din Llanelli, pe 4 iunie, cu începere de la ora 21:30 , și va fi transmis în direct de site-ul nostru.