• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Petrocub - Sheriff. Avancronică

22 mai 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub - Sheriff

 

22 mai. Hîncești, stadionul Municipal 
Arbitru: Daniel LUCA
Asistenți: Victor LUCHIȚA și Anatolie BASIUL

Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 4.Petru RACU, 8.Iaser ŢURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 19.Mikhail PLATIKA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 22.Ștefan EFROS, 71.Andrei COJOCARI, 90.Ion JARDAN

Rezerve: 29.Cristian AVRAM, 2.Jacques ONANA, 5.Gheorghe BRÎNZANIUC, 7.Constantin SANDU, 14.Alexandru VLAS, 15.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 17.Victor BOGACIUC, 23.Alexandru VACARCIUC, 84.Alexandru ONICA
Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sheriff: 26.Dusan MARKOVIĆ, 2.Danilo ARBOLEDA HURTADO, 9.Adama TRAORE, 11.Lovro BIZJAK, 13.Fernando PEIXOTO, 15.CRISTIANO, 17.Dimitrios KOLOVOS, 18.Moussa KYABOU, 27.Peter BANDA, 55.Gustavo DULANTO, 88.Rifet KAPIC

Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 33.Serghei PAȘCENCO, 3.Charles PETRO, 8.Alexandr BELOUSOV, 10.Frank CASTANEDA, 16.Keston Anthony JULIEN, 23.Nadrey DAGO, 31.Sebastien THILL, 90.Veaceslav POSMAC, 98.Maxim COJOCARU

Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

Petrocub Hîncești și Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în cel mai așteptat meci al etapei a XXXV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Municipal din Hîncești va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1, Moldova 2 și Național 4. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Suntem încântați să anunțăm revenirea spectatorilor pe stadioanele din Moldova! Ne exprimăm aprecierea atât față de cluburile afiliate, cât și față de autoritățile naționale și locale, care colaborează îndeaproape întru asigurarea revenirii în siguranță a spectatorilor pe stadioane. Numărul acestora în tribunele stadionului Municipal din Hîncești va constitui azi 40% din capacitatea arenei, cu respectarea măsurilor de sănătate publică de prevenire a infecției COVID-19.

 

În Divizia Națională, Sheriff și Petrocub au disputat 23 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 25 august 2001. Sheriff s-a impus atunci cu 6-0 după golurile semnate de Ruslan Barburoș și Odia Chidi (câte o dublă), Sergiu Dadu și Evgheni Pațula. Este cea mai categorică înfrângere pentru Petrocub în liga superioară. În total, Sheriff a obținut 12 victorii, Petrocub – 4, iar alte 7 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 37-8 pentru formația din Tiraspol. 

 

În actuala stagiune, echipele au obținut câte o victorie, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. Pe 5 august 2020, Sheriff a învins cu 4-1, golurile fiind marcate de Gabrijel Boban-2, Frank Castaneda, Charles Petro, respectiv, Dan Taras. Pe 1 noiembrie 2020, Petrocub și-a luat revanșa, câștigând cu 1-0, iar golul a fost marcat de Alexandru Bejan. Îar în meciul din etapa a 26-a, la Tiraspol, nu au fost marcate goluri.

 

În Cupa Moldovei, formațiile au fost adversare de trei ori, de fiecare dată în semifinale. În penultimul act al ediției 2019/20, Petrocub a reușit o calificare dramatică. După victoria din tur cu 1-0, echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe terenul tiraspolenilor (1-2), însă golul marcat de Sergiu Platica în prelungirile meciului a fost decisiv. Ulterior, hînceștenii și-au adjudecat trofeul, primul din istoria clubului. În ediția 2016/17, Sheriff s-a impus la penalty-uri, scor 5-4, după ce timpul regulamentar s-a încheiat nedecis, 1-1, iar în finală a surclasat Zaria Bălți, cu 5-0. Cel mai recent duel direct a avut loc pe 4 mai 2021, la Tiraspol, iar Sheriff s-a impus cu 3-1.

 

În ultimele 6 meciuri directe contra “viespilor”, jucate acasă, Petrocub a obținut 5 victorii și o remiză! Iar în două cazuri golul victoriei a fost marcat de Alexandru Bejan. Ultima dată Sheriff a câștigat pe terenul echipei din Hîncești aproape 4 ani în urmă, pe 29 iulie 2017, 2-1 în etapa a IV-a a ediției 2017.

 

Ambele echipe se află într-o formă excelentă.

 

Petrocub continuă seria impresionantă de partide fără eșec în campionat. Formația din Hîncești n-a mai fost învinsă de 24 de meciuri (18 victorii și 6 remize). Ultima dată echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe 19 septembrie 2020 în meciul de acasă cu Milsami (1-2).

 

De partea cealaltă, „viespile” au ajuns la 20 de meciuri consecutive fără înfrângere (18 victorii, 2 remize). Formația din Tiraspol a pierdut ultima dată pe 1 noiembrie 2020, un 0-1 cu Petrocub în etapa a 17-a.

 

Va fi duelul celor mai bune atacuri din campionat. Sheriff a marcat 114 goluri, iar Petrocub - 82. Cele două formații au și cei mai buni marcatori la zi în eșalonul superior. Frank Castaneda e lider în topul golgheterilor, cu 28 de reușite, fiind urmat de Vladimir Ambros (16). 

 

Datorită victoriei din etapa trecută, Sheriff a atins borna 1650 de puncte acumulate în Divizia Națională.

 

De asemenea, în etapa trecută “viespile” au doborât un record al Zimbrului, vechi de 24 de ani, marcând deja 114 goluri în 34 de meciuri. Este cel mai bun rezultat obținut de vreun club moldovenesc pe parcursul unui singur sezon.    

 

Atacantul Petrocubului, Vadim Gulceac, este suspendat pentru meciul de azi, pentru cartonașul roșu primit în finalul partidei cu Sfîntul Gheorghe.

 

În același timp, Adama Traore și Danilo Arboleda Hurtado, ambii de la Sheriff, au drept de joc în meciul de azi, după ce au fost suspendați în etapa trecută.

 

În clasament, Petrocub este pe locul 2, cu 82 de puncte, în timp ce Sheriff conduce autoritar, cu 95 de puncte acumulate.