• Fii alături de Echipa Țării

Dezvoltarea proiectului Fotbal în Școli la Cimișlia

19 mai 2021 de Ion Buga

Cel mai mare proiectul social-sportiv “Fotbal în Școli”, inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, este implementat cu succes în tot mai multe instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți în cadrul cursurilor organizate de Federația Moldovenească de Fotbal. 

 

Marți, 18 mai, în cadrul unei ceremonii festive au fost distinși cu cu diplome elevii claselor a III și a IV de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia, pentru participarea la meciurile amicale de fotbal în cadrul proiectului ”Fotbal în școli”, dezvoltat și promovat în această instituție de către profesorul de educație fizică, Vasile Bejan, directorul adjunct, Lilia Moraru, profesoarele Natalia Margin și Tamara Prisacaru. De asemenea, copiii au primit mai multe cadouri și dulciuri. 

 

La eveniment au fost prezenți primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, directorul LT ”Mihai Eminescu”, Tatiana Comerzan, directorul edificiului sportiv orășenesc, Vasile Iepure și specialistul în probleme cultură, tineret și sport, Veronica Hrițcu.

 

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii 4 ani, iar deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”. În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal. 

 

Toate aceste direcții de dezvoltare au fost centralizate în cel mai mare proiect-social sportiv “Fotbal în școli”, care reprezintă pilonul principal în strategia FMF. Federația a ales să investească în sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor pentru a avea o tânără generație de succes.

 

Foto: facebook.com/primaria.cimislia