• Fii alături de Echipa Țării

Președintele FRF, Răzvan Burleanu efectuează o vizită de lucru în Moldova

16 mai 2021 de Reporter FMF
GALERIE

O delegație a Federației Române de Fotbal, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova. În perspectiva consolidării parteneriatului dintre federațiile de fotbal din Moldova și România și stabilirea a noi proiecte de colaborare la nivel de asociații regionale, președinții celor două foruri Leonid Oleincenco și Răzvan Burleanu vor avea mai multe vizite și întrevederi în diferite localități din țară. 

 

Președintele FRF este însoțit de Gabriel Bodescu, secretar general adjunct, și Mihai Stoichiță, director tehnic.

 

O primă întâlnire a avut loc la Ungheni, la care au mai participat primarul orașului și membrii Asociației raionale de fotbal.

În discursul său, Leonid Oleinicenco a remarcat că orașul Ungheni se află la hotarul cu România, ceea ce ar putea facilita organizarea unor competiții comune în regiune.

 

La rândul său, Răzvan Burleanu a prezentat date din studiul privind rambursarea investițiilor în sport, precum și informații despre modelul SROI, beneficiile căruia generează investiții în economie, societate, sănătate și performanță sportivă. 

 

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros este un mare amator al fotbalului și se mândrește că echipa FCM Ungheni, compusă din jucători locali, luptă pentru promovarea în Divizia A. În acest context, el a subliniat necesitatea căutării resurselor suplimentare pentru finanțarea clubului. "De asemenea, vreau să mulțumesc echipei FMF pentru donarea covorului artificial pentru stadionul din oraș. Este foarte bine că se condiționează pregătirea tribunelor și a infrastructurii la stadion. Astfel, se mobilizează autoritățile pentru a construi stadioane" a accentuat Alexandru Ambros.

 

Victor Graur, directorul școlii sportive din Ungheni, a mulțumit federației pentru suportul acordat dezvoltării asociației regionale, dar a solicitat mai mult ajutor și de la autoritățile publice locale.

 

"Este o întâlnire istorică. Am pornit izvorul care va ajunge un râu. Participăm la multe turnee din România, iar vameșii deja ne recunosc și chiar ne urează succes. Țin să mulțumesc președintelui onorific al FMF, Pavel Cebanu, și actualului conducător, Leonid Oleincenco, pentru aportul lor la dezvoltarea fotbalului din țară", a declarat Sebastian Andriuță, antrenor din satul Zagarancea.

 

Pentru ziua de astăzi, oficialii celor două foruri fotbalistice vor mai vizita și alte localități din țară. Cu detalii și imagini vom reveni diseară.