• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Petrocub – Speranța. Avancronică

16 mai 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub Hîncești și Speranța Nisporeni vor disputa astăzi, de la ora 18:00, ultimul meci al etapei a XXXIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Municipal din Hîncești va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

În Divizia Națională, cele două echipe s-au întâlnit până acum în 19 meciuri directe. Petrocub a obținut 7 victorii, Speranța - 3, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj 26-19 în favoarea grupării din Hîncești.

 

Echipele s-au întâlnit de trei ori în actuala stagiune și de fiecare dată Petrocub a obținut victorie.

 

În etapa a 6-a, echipa din Hîncești s-a impus în deplasare cu 4-1, prin golurile lui Dan Taras, Vladimir Ambros, Alexandru Bejan, Iaser Țurcan, respectiv, Oleksandr Nasonov.

 

Pe 21 octombrie 2020, Petrocub a învins-o pe Speranța cu 2-0. Ion Jardan și Vadim Gulceac au marcat câte un gol pentru hînceșteni. 

 

Cel mai recent meci dintre aceste echipe s-a disputat a stadionul CPSM de la Vadul lui Vodă, în etapa a XXIV-a. Echipa antrenată de Lilian Popescu s-a impus cu 3-1, iar golurile au fost marcate de Sergiu Platica, Iaser Țurcan, Vadim Gulceac, respectiv, Oleksandr Iermachenko.

 

Formațiile s-au înfruntat de două ori în Divizia A. În sezonul 2014/15, Petrocub a câștigat partidele directe cu 3-1 și 1-0. La finalul ediției de campionat, Petrocub și Speranța au promovat în eșalonul superior. 

 

Încă un meci s-a disputat în cadrul Cupei Moldovei. În sferturile ediției 2017/18, Petrocub a trecut de Speranța cu 2-0. 

 

Petrocub rămâne neînvinsă de 22 de meciuri în Divizia Națională (16 victorii și 6 remize). Ultima dată echipa antrenată de Lilian Popescu a fost învinsă în campionat pe 19 septembrie 2020 în meciul de acasă cu Milsami (1-2).

 

Datorită “dublei” din meciul cu Dacia Buiucani, atacantul Vladimir Ambros a atins borna de 50 de goluri marcate în Divizia Națională. Lider la acest capitol este fostul atacant al echipei Tiligul Tiraspol, Vladimir Kosse, cu 131 de goluri.

 

De partea cealaltă, Speranța a obținut o singură victorie în ultimele 10 meciuri.

 

Mijlocașii Petrocubului, Alexandru Onica și Constantin Sandu, sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. În același timp, fundașul Speranței, Alexandru Starîș are drept de joc, după ce a fost suspendat la partida trecută cu FC Florești.

 

În clasament, Petrocub este pe locul 2, cu 76 de puncte, în timp ce Speranța se află pe locul 9, cu 23 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.