• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Codru – Dacia Buiucani. Avancronică

15 mai 2021 de Victor Daghi

 

 Codru – Dacia Buiucani


15 mai. Lozova, stadionul Nicolae Simatoc
Arbitru: Stanislav LEU
Asistenți: Igor ZABULICA și Igor REABOCULI
Al 4-lea oficial: Alexandru STEFCIUC

 

Codru: 1.Vladislav BUTUC, 4.Ion SANDU, 5.Abubakar SALIFU, 7.Maxim CALINCOV, 8.Bohdan MYTSYK, 10.Artem PESTRIAKOV, 16.Peter OLUKA, 19.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 34.Marian PUIU, 90.Andrei CONOHOV, 97.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA

Rezerve: 25.Igor MOSTOVEI, 2.Dumitru TOFILAT, 3.Vadim ȘONȚOVOI, 6.Hamed FONDIKOU, 9.Marius MANOLE, 11.Oleg CREȚUL, 23.Nichita MALȚEV, 28.Chidiebere OGBODO, 73.Dumitru RENIȚĂ, 77.Eduard ZAPLITNÎI,  99.Rostislav GARGANCIUC
Antrenor: Alexei SAVINOV

 

Dacia Buiucani: 1.Dumitru COVALI, 2.Ioan-Călin REVENCO, 4.Denis FURTUNA, 7.Dumitru BIVOL, 8.Corneliu COTOGOI, 9.Vadim CRICIMAR, 11.Dumitru DEMIAN, 15.Ion MAMALIGA, 18.Vadim CRAVCESCU, 22.Marin CĂRUNTU, 24.Andrei RUSNAC

Rezerve: 82.Artiom CUBANI, 10.Nicolae NEMERENCO, 14.Ilie BOTNARI, 23.Vicu BULMAGA, 28.Nicu NAMOLOVAN
Antrenor: Andrei MARTIN

 

Codru Lozova și Dacia Buiucani Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, într-un meci al etapei a XXXIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Nicolae Simatoc din Lozova va fi transmisă în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 7 ori. 

 

În Divizia A, în sezonul 2015/16, Codru a câștigat primul duel direct cu scorul de 3-0, datorită “dublei” lui Ghenadie Orbu și a reușitei lui Iurie Cebotari. În retur, a fost consemnat un rezultat de egalitate, 1-1. Ghenadie Orbu a deschis scorul pentru Codru, iar Andrian Apostol a egalat la unu.

 

În următoarea stagiune, Dacia-2 Buiucani a obținut victorii în ambele partide cu 2-0 (au marcat Dmytro Yusov și Andrei Bursuc ) și 2-1 (goluri Marius Iosipoi, Andrian Apostol, respectiv, Cătălin Lungu, din penalty).

 

În ediția actuală a Diviziei Naționale, Dacia Buiucani s-a impus în toate cele trei întâlniri cu Codru.

 

În etapa a VI-a, pe 25 iulie 2020, Dacia-Buiucani a învins cu 4-0, grație golurilor marcate de Nicolae Nemerenco, Corneliu Cotogoi, Vadim Crîcimar și Dumitru Demian.

 

Partida de pe 21 octombrie 2020, jucată la stadionul “Nicolae Simatoc” din Lozova, s-a încheiat cu victoria Daciei Buiucani, cu 1-0, unicul gol fiind marcat de Nicu Namolovan în minutul 52.

 

Cel mai recent meci dintre cele două formații s-a disputat în etapa a XXIV-a. Partida de pe 6 martie 2021, jucată la Joma Arena, s-a încheiat cu victoria Daciei Buiucani, cu 5-1. Golurile au fost marcate de Dumitru Demian-2, Dumitru Bivol, Ioan-Călin Revenco, Corneliu Cotogoi, respectiv, Oleg Crețul. Este cea mai categorică victorie a Daciei Buiucani în Divizia Națională.

 

Anul trecut, echipele s-au întâlnit și în Cupa Federației, iar Dacia Buiucani la fel a câștigat, scor 1-0, unicul gol fiind marcat de Marius Iosipoi în minutul 65. De notat și faptul că Dumitru Rogac (Codru) a ratat un penalty în min. 10.

 

“Lanterna roșie” a campionatului, Codru, a suferit înfrângere în ultimele 13 meciuri. Ultima dată formația din Lozova a câștigat un meci aproape șase luni în urmă, 2-1 cu FC Florești.

 

În baza recursului făcut de Codru Lozova, Organul de Apel din cadrul Sistemului de licenţiere a cluburilor de fotbal al FMF a stabilit, pe 12 mai, un termen de 10 zile clubului Codru pentru prezentarea actelor suplimentare pentru obținerea Licenței Naționale, în corespundere cu cerințele Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal.

 

De partea cealaltă, Dacia Buiucani a obținut 3 victorii și o remiză în ultimele 10 meciuri.

 

La partida de azi, Dacia Buiucani nu va putea conta pe fundașul Doru Calestru și mijlocașul Oleg Martin, care sunt suspendați. La Codru nu va juca mijlocașul sârb Dusan Babic, eliminat din teren în meciul cu Zimbru.

 

În clasament, Dacia Buiucani este pe locul 6, cu 38 de puncte la activ, iar Codru - pe locul 10, cu 6 puncte acumulate.