• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Acțiune socială dedicată Zilei Internaționale a Familiei

15 mai 2021 de Ion Buga
GALERIE

În fiecare an, la 15 mai este marcată Ziua Internațională a Familiei, sărbătoare care are scopul de a sublinia importanţa familiilor în societate.

 

Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu CCPA/Open Fun Football Schools și organizația non-guvernamentală Youth Orama din Grecia au desfășurat la stadionul Zimbru o acțiune social-sportivă pentru pentru copiii nevăzători de la Liceul Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vederea slabă și Școala specială nr. 12 pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă.

 

Micuții, alături de părinții lor, au avut ocazia să participe la diferite exerciții fotbalistice cu mingile speciale pentru copiii care au probleme de vedere, oferite de organizația Youth Orama în cadrul programului special “A ball for all”. De asemenea, participanții la eveniment au primit maiouri și chipiuri din partea proiectului Open Fun Football Schools Moldova, implementat în ţara noastră de către Cross Culture Project Association din Danemarca și FMF încă din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. 

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului CCPA/OFFS+SSP Moldova, Natalia Ceban, Victor Mardari și Iana Pogarevici, instructorii proiectului.

 

Activitatea de bază a proiectului internațional Open Fun Football Schools este promovarea fotbalului de bază şi a principiilor fundamentale ale „sportului pentru toți”. De-a lungul anilor, în proiectul OFFS au participat peste 85.000 de copii și 2.300 de antrenori din toate regiunile de pe ambele maluri ale Nistrului.  

 

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pe 20 septembrie 1993. Federația Moldovenească de Fotbal adresează tuturor sincere felicitări și urări de bine. Familia se află în centrul vieţii sociale, asigură bunăstarea membrilor ei și a societăţii în ansamblu. Aveți grijă de familia voastră în fiecare zi!

Foto: Vadim CAFTANAT