• Fii alături de Echipa Țării

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice

15 mai 2021 de Ion Buga

În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice. Sărbătoarea, instituită în a treia sâmbătă a lunii mai, are drept scop promovarea sportului în societate, a modului sănătos de viață. De asemenea, este un prilej în plus de a sublinia importanţa sportului în viaţa socială și rolul său în educaţia tinerei generaţii în spiritul valorilor olimpice, precum respectul și prietenia. 

 

Cu această ocazie deosebită, Federația Moldovenească de Fotbal își exprimă deosebita recunoștință față de sportivi, antrenori, conducători de cluburi, oficiali, arbitri, jurnaliști, pentru munca asiduă de zi cu zi, entuaziasmul și devotamentul cu care este promovat fotbalul, sportul în general, atât pe arena națională, cât și cea internațională. 

 

Sportul are puterea de a uni, de a schimba și de a încuraja, de aceea venim cu îndemnul să faceți sport și să promovați modul sănătos de viață.

 

Sportivii sunt adevărați ambasadori de imagine ai țării noastre în întreaga lume, iar succesele lor mereu ne fac să ne simțim mândri. În acest context, urăm întregii comunități sportive mult curaj, multă perseverență şi cât mai multe victorii în toate competițiile!