• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Dinamo-Auto – Speranța. Avancronică

07 mai 2021 de Victor Daghi

LIVE

 

Dinamo-Auto – Speranța


7 mai. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto. Fără spectatori
Arbitru: Valerii MINCIUNA
Asistenți: Alexandru CIOCHINĂ și Mihail PERCIULEAC 
Al 4-lea oficial: Ion ORLIC

 

Dinamo-Auto: 12.Cristian APOSTOLACHI, 4.Artiom LITVEACOV, 10.Yehor KONDRATIUK, 11.Shahrom SAMIEV, 15.Oleksandr MASALOV, 17.Alexandr CUZMENCO, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 24.Orkhan GURBANLI, 26.Abdula GENAEV, 30.Serghei GAFINA
Rezerve: 1.Victor STRAISTARI, 16.Maxim BARDÎȘ,  7.Serghei SCHITENCO, 9.Octavian BULAT, 14.Vadim CEMÎRTAN,  18.Dumitru ROGAC, 20.Denis MACALICI, 22.Vadim DIJINARI, 27.Andrii PANYCH
Antrenor: Igor DOBROVOLSKI 

 

Speranța: 34.Orest BUDIUK, 4.Ion SCLIFOS, 9.Vladyslav PAVLENKO, 10.Andrii YAKOVLEV, 11.Dmytro KOZBAN, 14.Dan GUȘTIUC, 15.Eugeniu PODÎRCA, 20.Andrei BURSUC, 23.Ion GAVRILIȚA, 77.Oleksandr IERMACHENKO, 87.Ruslan CHELARI

Rezerve: 1.Anatolie CHIRINCIUC, 31.Alexandru STARÎȘ, 93.Arcadie RUSU

 

Dinamo-Auto Tiraspol și Speranța Nisporeni se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, la stadionul Dinamo-Auto din Ternovca, într-un meci al etapei a XXXI-a a Diviziei Naționale. Partida va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Starea de spirit a jucătorilor ambelor echipe nu este cea mai bună. Marți, Dinamo-Auto a fost eliminată dramatic, în prelungiri, din Cupa Moldovei, și a pierdut orice șansă să evolueze în acest sezon în cupele europene. În același timp, Speranța Nisporeni nu a atacat în termenii regulamentari, la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, decizia din 28 aprilie a Organului Directiv de Prima Instanță de a-i acorda doar Licența A pentru sezonul 2021-2022 și, astfel, va rămâne cu Licența A pentru sezonul competițional următor, care oferă posibilitatea să evolueze în Divizia A pe un stadion omologat de FMF. Astfel, Speranța va retrograda la finalul campionatului în Divizia A, indiferent de locul ocupat.

 

Echipele s-au întâlnit, până acum, în 19 meciuri directe, toate în eșalonul superior. Gruparea din Nisporeni a obținut 9 victorii, „automobiliștii” s-au impus de 5 ori, iar alte 5 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil Speranței: 33-25. 

 

În sezonul actual, Speranța și Dinamo-Auto au jucat trei partide. 

 

În etapa a patra a Diviziei Naționale, pe 18 iulie 2020, Speranța a cedat în fața trupei lui Igor Dobrovolski, scor 1-2. În acel meci, Vadim Dijinari și Maxim Mihaliov au marcat golurile „automobiliștilor”, iar pentru Speranța a înscris Andrii Yakovlev. 

 

Partida de pe 4 octombrie 2020, jucată la Ternovca, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Vadim Paireli, Maxim Mihaliov (din penalty), Artem Fedorov, respectiv, Dan Pîsla, Dmytro Kozban și Andrei Bursuc.

 

Cel mai recent meci dintre cele două formații s-a disputat pe 24 februarie 2021, în etapa a XXII-a. Dinamo-Auto s-a impus la Vadul lui Vodă cu 4-0, iar golurile au fost marcate de Artiom Litveacov, Vadim Cemîrtan, Dumitru Rogac și Maxim Mihaliov.

 

Dinamo-Auto a obținut trei victorii și două remize în ultimele 10 meciuri. Mijlocașul Maxim Mihaliov a jucat în etapa trecută a 394-a partidă din Divizia Națională, egalându-l la numărul de meciuri pe Serghei Cuznețov, cu care împarte acum locurile 2-3 în TOP-ul jucătorilor cu cele mai multe prezențe în Divizia Națională. În acest TOP conduce regretatul Serghei Stroenco, cu 445 de meciuri.

 

De partea cealaltă, Speranța a obținut o victorie și o remiză în ultimele 10 meciuri.

 

Mijlocașul Speranței, Serghei Trofan, este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, fundașul echipei din Nisporeni, Arcadie Rusu, are drept de joc, după ce a fost suspendat la partida trecută cu Milsami.

 

În clasament, Dinamo-Auto este pe locul 5, cu 40 de puncte, în timp ce Speranța se află pe locul 8, cu 22 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.