• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Deciziile Comitetului de Competiții al FMF din 5 mai

06 mai 2021 de Ion Buga

La ședința din 5 mai, Comitetul de Competiții al FMF a examinat abaterile disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciurile «Campionatului R. Moldova la fotbal, Divizia Națională, Divizia A, Cupa R. Moldova la Fotbal Feminin, ediția 2020/21»:

 

1. Examinând raportul de joc al meciului CS CODRU – CSF SPERANȚA, din data de 26.04.2021 (Divizia Națională, etapa a XXVI-a, Ediția 2020/21), s-a constatat că pe toată durata meciului pe banca tehnică al echipei CSF SPERANȚA a lipsit antrenorul principal, antrenorul secund și antrenorul de portari al CSF SPERANȚA. CSF SPERANȚA nu a prezentat nici o dovadă care ar putea motiva lipsa acestora de pe banca tehnică. De menționat că în conformitate cu art. 69.2 Cod Disciplinar - la toate jocurile oficiale este obligatorie prezenţa pe banca de rezerve a unui antrenor calificat corespunzător, cu excepţia cazurilor în care acesta este sancţionat disciplinar sau a situaţiilor de caz fortuit (accident, îmbolnăvire, etc.). De asemenea la conferința de presă de după meci nu a participat nici antrenorul principal al clubului CSF SPERANȚA, nici antrenorii secunzi ai echipei CSF SPERANȚA. Menționăm că, conform prevederilor art. 68 al Codului Disciplinar și art. 7.12 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21, la Conferința de presă este obligat să participe Antrenorul Principal al clubului și în cazul absenței motivate a acestuia la meci, este obligatorie prezența antrenorilor secunzi. În temeiul «Codului Disciplinar» și prevederilor «Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21», art. 4 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Competiții al F.M.F.», Comitetul de Competiții al F.M.F.,

 

D E C I D E:

 

1.1. A aplica sancțiune sub formă de amendă CSF SPERANȚA în mărime de 5 000,00 lei (cinci mii lei, 00 bani) lei (MDL), în legătură cu încălcarea prevederilor art. 68 al Codului Disciplinar, în ceea ce privește, neparticiparea antrenorului principal, sau în lipsa acestuia a antrenorilor secunzi la conferința de presă.

1.2. A aplica sancțiune sub formă de amendă CSF SPERANȚA în mărime de 5 000,00 lei (cinci mii lei, 00 bani) lei (MDL), în legătură cu încălcarea prevederilor art. 69.2 al Codului Disciplinar, în ceea ce privește, lipsa unui antrenor calificat corespunzător pe banca de rezervă.

 

 

2. Examinând rapoartele de joc al meciului CF SUCLEIA – FC SIREȚI, din data de 30.04.2021 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21, Divizia A, etapa a XXI-a), s-a constatat că echipa FC SIREȚI a folosit în timpul meciului un jucător care nu era înscris în raportul de meci. În raportul de meci în componența echipei FC SIREȚI a fost indicat portarul Serghei LABUNCO, dar în teren a jucat alt jucător care nu era inclus în raportul de meci, acest fapt a fost sesizat la finalul meciului, în temeiul art.43.1 al Codului Disciplinar, art. 6.8 și art.6.22 al «Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21». De asemenea s-a constatat că echipa FC SIREȚI, sa prezentat la stadion cu 6 minute înainte de începutul meciului, la ora 15:54, din acest considerent echipa FC SIREȚI, a întârziat la ședința tehnică al meciului, în temeiul art. 7.27 al «Regulamentului Campionatului R.Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21», art. 4 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Competiții al F.M.F.», Comitetul de Competiții al F.M.F.,

 

D E C I D E:

 

2.1. A acorda înfrângere tehnică (0-3) echipei FC SIREȚI, în cadrul meciului CF SUCLEIA – FC SIREȚI, programat pentru data de 30.04.2021 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21, Divizia A, etapa a XXI-a).

2.2. A acorda victorie tehnică (3-0) echipei CF SUCLEIA, în cadrul meciului CF SUCLEIA – FC SIREȚI, programat pentru data de 30.04.2021 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21, Divizia A, etapa a XXI-a).

2.3. A aplica sancțiune sub formă de amendă FC SIREȚI, în mărime de 7 000,00 (șapte mii lei, 00 bani) lei (MDL), în conformitate cu art.43.1 al Regulamentului Campionatului R.Moldova la Fotbal.

2.4. A suspenda pentru 5 (cinci) etape de campionat Antrenorul Principal al echipei FC SIREȚI, Dumitru GUȘILA, pentru încălcarea prevederilor art. 43.1 al Codului Disciplinar. Conform art. 17 al Codului Disciplinar - Suspendarea constă în interzicerea participării la următorul meci și de a avea acces la vestiare, pe banca de rezerve și în incinta terenului de joc. Pentru antrenori, echipa tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoţită întotdeauna de sancțiunea interzicerii accesului la vestiarele echipei și ale arbitrilor, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor. Conform prevederilor art.17.4 al Codului Disciplinar - Suspendare urmează să fie prelungită până la plata integrală a amenzii.

2.5. A avertiza echipa FC SIREȚI, în legătură cu întârzierea la ședința tehnică, conform cerințelor art. 7.27 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21.

 

3. Examinând rapoartele de joc al meciului CS REAL SUCCES – FC OLIMP, din data de 01.05.2021 (Campionatul R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21, Divizia A, etapa a XXI-a), s-a constatat că din terenul de joc a fost eliminat jucătorul echipei FC OLIMP, Serghei GHEORGHIEV. Jucătorul echipei FC OLIMP, Serghei GHEORGHIEV a fost eliminat de pe terenul de joc după primirea cartonașului roșu direct, pentru folosirea cuvintele injurioase în adresa arbitrului central al meciului. În temeiul art. 42.6. «Cod Disciplinar», art. 4 al  Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Competiții al F.M.F.», Comitetul de Competiții al F.M.F.,

 

D E C I D E:

 

3.1. A aplica sancțiune sub formă de amendă FC OLIMP în mărime de 2 000,00 (două mii lei, 00 bani) lei (MDL), pentru încălcarea art. 42.6 al Codului Disciplinar.

3.2. A-l suspenda pe Serghei GHEORGHIEV (FC OLIMP) pentru 3 (trei) etape de campionat. Conform prevederilor art.17.4 al Codului Disciplinar - Suspendarea urmează să fie prelungită până la plata integrală a amenzii.

 

4. Examinând rapoartele de joc al meciului AGARISTA – Ș.S. ANENII NOI – CS NOROC NIMORENI, din data de 28.04.2021 (Cupa R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2020/21, Tur 1/4F), s-a constatat că jucătoarea echipei CS NOROC NIMORENI, Andreea COSTIN, a fost eliminată din terenul de joc, după acumularea a 2 (două) cartonașe galbene. Deplasându-se spre vestiar jucătoarea echipei CS NOROC NIMORENI, Andreea COSTIN a adresat cuvinte necenzurate în adresa arbitrilor. În temeiul art.5.30, art.5.32 al «Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2020/21», art. 42.6. «Cod Disciplinar», art. 4 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Competiții al F.M.F.», Comitetul de Competiții al F.M.F.,

 

D E C I D E:

 

4.1. A suspenda jucătoarea Andreea COSTIN (CS NOROC NIMORENI), pentru 1 (una) etapă de cupă, pentru încălcarea art.5.30 al «Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2020/21». Conform prevederilor art.17.4 al Codului Disciplinar - Suspendare urmează să fie prelungită până la plata integrală a amenzii.

4.2. A aplica sancțiune sub formă de amendă CS NOROC NIMORENI în mărime de 50 (cincizeci lei, 00 bani) lei (MDL), pentru încălcarea art.5.30 al «Regulamentului Campionatului R.Moldova la Fotbal Feminin, Ediția 2020/21».

4.3. A suspenda jucătoarea Andreea COSTIN (CS NOROC NIMORENI), pentru 3 (trei) etape de cupă, pentru încălcarea art. 42.6. al Codului Disciplinar. Conform prevederilor art.17.4 al Codului Disciplinar - Suspendarea urmează să fie prelungită până la plata integrală a amenzii.

4.4. A aplica sancțiune sub formă de amendă CS NOROC NIMORENI în mărime de 3 000,00 (trei mii lei, 00 bani) lei (MDL), pentru încălcarea art. 42.6 al Codului Disciplinar.