• Fii alături de Echipa Țării

Acord de colaborare dintre FMF și Universitatea Tehnică

05 mai 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un acord de colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova. Acordul a fost oficializat de către cei 2 conducători de instituții, Leonid Oleinicenco, președintele FMF, respectiv Viorel Bostan, rectorul UTM.

 

Înțelegerea prevede un set de acțiuni comune, care au menirea de a promova fotbalul printre studenți.

 

Printre principalele puncte din contractul de colaborare se numără:

- renovarea infrastructurii sportive a Universității

- participarea echipelor UTM în competițiile organizate de FMF. Universitatea Tehnică va asigura prezența echipei sale începând cu Divizia B

- elaborarea proiectelor IT în domeniul sportului

- acordarea facilităților pentru sportivi, în baza prevederilor regulamentelor instituționale ale UTM, pe perioada studiilor de licență, masterat și doctorat

- instruirea cadrelor didactice ale UTM și acordarea diplomelor după absolvirea cursurilor de antrenori din cadrul Școlii Federale de Antrenori a FMF, precum și organizarea cursurilor, stagiilor și programelor FIFA și UEFA

- utilizarea infrastructurii UTM și a facilităților de care dispune instituția (stadioane, săli de studii, sala sportivă, etc.) în cadrul activităților Departamentului de dezvoltare tehnica FMF.

 

”Universitatea Tehnică din Moldova are tradiții frumoase în fotbal și ar fi păcat ca acestea să fie date uitării. Federația a susținut mereu organizațiile cu istorie fotbalistică și mai ales proiectele acestora. Tradițiile trebuie păstrate, iar acolo unde ele au dispărut din anumite motive, trebuie reluate și continuate. Ce poate fi mai frumos decât istoria și viitorul fotbalului nostru, cu toate greutățile prin care trecem.

Plus la asta, sportul moldovenesc are nevoie de o implicare mai activă a studenților în procesul fotbalistic.

Acest acord este și o bună oportunitate de a acorda posibilitatea continuării studiilor pentru orice fotbalist, inclusiv profesionist, or în prezent pierdem o mare parte din participanți la vârsta post liceală tocmai din cauză că juniorii sunt puși în situația de a alege între fotbal sau studii. Scopul nostru este să le creăm condiții pentru practicarea fotbalului în paralel cu școala și universitatea.

Credem în viitorul nostru fotbalistic și suntem încrezători că această colaborare va lansa o nouă etapă, calitativ superioară, a sportului nr.1 în cadrul sportului universitar din Republica Moldova”, a declarat Leonid Oleinicenco pentru fmf.md.