• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Dacia Buiucani – Dinamo-Auto. Avancronică

29 apr 2021 de Victor Daghi

 

 

Dacia Buiucani – Dinamo-Auto


29 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru-2, teren natural. Fără spectatori
Arbitru: Ion BÎLEA
Asistenți: Victor LUCHIȚA și Alexandru CIOCHINĂ 
Al 4-lea oficial: Gabriel TUPICICA

 

Dacia Buiucani: 1.Dumitru COVALI, 2.Ioan-Călin REVENCO, 4.Denis FURTUNA, 7.Dumitru BIVOL, 8.Corneliu COTOGOI, 9.Vadim CRICIMAR, 11.Dumitru DEMIAN, 22.Marin CĂRUNTU, 23.Vicu BULMAGA, 24.Andrei RUSNAC, 31.Vasile BÎTLAN

Rezerve: 82.Artiom CUBANI, 14.Ilie BOTNARI, 15.Ion MAMALIGA, 19.Doru CALESTRU, 20.Oleg MARTIN, 21.Valeriu GURGUROV, 28.Nicu NAMOLOVAN, 29.Alex GUTIUM 
Antrenor: Andrei MARTIN

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 4.Artiom LITVEACOV, 6.Artiom BILINSCHII, 10.Yehor KONDRATIUK, 14.Vadim CEMÎRTAN, 15.Oleksandr MASALOV, 19.Maxim MIHALIOV, 22.Vadim DIJINARI, 24.Orkhan GURBANLI, 26.Abdula GENAEV, 30.Serghei GAFINA
Rezerve: 1.Victor STRAISTARI, 12.Cristian APOSTOLACHI, 9.Octavian BULAT, 11.Shahrom SAMIEV, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Dumitru ROGAC, 20.Denis MACALICI, 21.Dan PUȘCAȘ, 27.Andrii PANYCH
Antrenor: Igor DOBROVOLSKI 

 

Dacia Buiucani Chișinău și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, la stadionul Zimbru-2, în primul meci al etapei XXX a Diviziei Naționale. Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în 8 meciuri directe.

 

Primul duel a avut loc în sezonul 2011/12. Atunci, în etapa a 7-a din Divizia A, pe 24 septembrie 2011, la Ternovca, meciul s-a încheiat la egalitate, 4-4.  “Automobiliștii” au marcat prin Oleg Iastrebov-2, Mihail Dodul și Maxim Repinețchi. De partea cealaltă, Cristian Gontea și-a trecut în cont un hat-trick, iar Eugeniu Cociuc a înscris un gol pentru Dacia-2 Buiucani.

 

În retur avea să fie 2-0 pentru Dinamo-Auto, iar golurile au fost marcate de Roman Radcenco și Victor Nosenco.,   

 

În sezonul următor, 2012/13, când Dinamo-Auto a reușit promovarea în Divizia Națională, cele două echipe și-au împărțit victoriile. Mai întâi “automobiliștii” s-au impus la Chișinău cu 1-0 (gol Roman Radcenco), apoi Dacia-2 Buiucani a câștigat la Ternovca, 3-1. Golurile au fost marcate de Alexandru Bejan, Eugeniu Cociuc, Vasile Jardan, respectiv Roman Radcenco.    

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit la Cupa Federației 2020. Atunci chișinăuienii s-au impus categoric, cu 4-0, datorită reușitelor lui Sandu Mateescu, Marius Iosipoi, Dumitru Bivol și Nicolae Nemerenco.

 

În ediția actuală de campionat, echipele s-au întâlnit de trei ori.

 

Pe 12 iulie 2020, la Ternovca, “automobiliștii” au învins cu 1-0, golul fiind marcat de Nicolai Solodovnicov.

 

Pe 26 septembrie 2020, la stadionul Zimbru-2, s-a impus Dacia Buiucani cu 4-0. Au marcat Corneliu Cotogoi, Marin Căruntu, Vadim Crîcimar și Dumitru Bivol.

 

Iar în ultimul duel direct, pe 29 noiembrie 2020, la Ternovca, echipele s-au despărțit la egalitate, 1-1. Au marcat Alexandr Belousov, respectiv Marin Căruntu.

 

Bilanțul este de câte 3 victorii pentru ambele cluburi, iar 2 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil Daciei Buiucani: 16-10.  

 

Dacia Buiucani a obținut 2 victorii și 4 remize în ultimele 10 meciuri, dar nu poate câștiga un meci de 4 etape.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a obținut patru victorii și trei remize în ultimele 10 meciuri.

 

Maxim Mihaliov a jucat vinerea trecută a 393-a partidă din Divizia Națională! Dacă va juca și azi contra Daciei Buiucani, mijlocașul “automobiliștilor” îl va egala la numărul de meciuri pe Serghei Cuznețov, care se află pe locul 2 în TOP-ul jucătorilor cu cele mai multe prezențe în Divizia Națională. În acest TOP conduce regretatul Serghei Stroenco, cu 445 de meciuri.

 

Fundașul Daciei Buiucani, Denis Furtuna, are drept de joc în meciul de azi, după ce a fost suspendat în partida precedentă cu Milsami. De partea cealaltă, antrenorul tiraspolenilor Igor Dobrovolski va putea apela la serviciile fundașului Vadim Dijinari, care a fost suspendat în etapa trecută.


În clasament, Dacia Buiucani este pe locul 6, cu 35 de puncte, în timp ce Dinamo-Auto se află în imediata vecinătate, pe locul 5, cu 40 de puncte acumulate.