• Fii alături de Echipa Țării

Congresul UEFA 2021

20 apr 2021 de Ion Buga

La Montreux (Elveția) a avut loc astăzi al 45-lea Congres ordinar al UEFA. În cadrul adunării și-au prezentat rapoartele pentru anul 2019/20 președintele UEFA, Aleksander Ceferin, membrii Comitetului Executiv UEFA și președinții Comitetelor UEFA.

 

Moldova a fost reprezentată de președintele FMF, Leonid Oleinicenco, și secretarul general FMF, Nicolae Cebotari.

 

La Congres au fost aprobate raportul consolidat anual al conturilor și raportul financiar individual al UEFA pentru anul 2019/20, precum și bugetul pentru perioada 2021-2022.

 

Au fost aleși 8 membri în cadrul Comitetului Executiv al UEFA (pentru un mandat de 4 ani): Zbigniew Boniek, Alexander Dyukov, David Gill, Gabriele Gravina, Rainer Koch, Karl-Erik Nilsson, Just Spee, Servet Yardımcı.

 

De asemenea, au fost ales 5 membri în Consiliul FIFA (un Vice-Președinte al FIFA pentru un mandat de 2 ani, propus de cele 4 asociații Britanice și 5 membri ordinari, inclusiv cel puțin o femeie pentru un mandat de 4 ani): Răzvan Burleanu, Evelina Christillin, Georgios Koumas, David Martin, Peter Peters, Dejan Savićević.

 

S-a aprobat ratificarea calității de membri ai Comitetului Executiv UEFA:

a) Asociația Cluburilor Europene (2 reprezentanți pentru un mandat de 3 ani): Nasser Al-Khelaifi și Karl-Heinz Rummenigge

b) Ligile Europene (un reprezentant pentru un mandat de 4 ani): Javier Tebas

 

A fost ratificată componența cu noii membri ai Organelor de Administrare a Justiției ale UEFA și ai Comitetului de Guvernanță și Conformitate al UEFA.

 

Următorul Congres ordinar UEFA va avea loc pe 11 mai 2022, la Viena.

Foto: UEFA