• Fii alături de Echipa Țării

Comunicat UEFA referitor la crearea Superligii

19 apr 2021 de Reporter FMF

Asociația Engleză de Fotbal și Premier League, Federația Regală Spaniolă de Fotbal (RFEF) și La Liga, și Federația Italiană de Fotbal (FIGC) și Lega Serie A sunt solidare cu UEFA contra intenției celor câtorva cluburi engleze, spaniole și italiene de a crea așa-numita Superligă.

 

Dacă s-ar întâmpla acest lucru, dorim să reiterăm că noi - UEFA, FA engleză, RFEF, FIGC, Premier League, LaLiga, Lega Serie A, dar și FIFA și toate asociațiile membre - vom rămâne uniți în eforturile noastre de a opri acest proiect cinic, un proiect care se bazează pe interesul propriu al unor cluburi într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult ca niciodată.

 

Vom lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelurile, atât judiciare, cât și sportive, pentru a preveni acest lucru. Fotbalul se bazează pe competiții deschise și merite sportive. Nu poate fi altfel.

 

După cum a fost anunțat anterior de FIFA și de cele șase federații, cluburilor în cauză li se va interzice să joace în orice altă competiție la nivel național, european sau mondial, iar jucătorilor lor li se poate refuza posibilitatea de a-și reprezenta echipele naționale.

 

Mulțumim acelor cluburi din alte țări, în special cluburilor franceze și germane, care au refuzat să se înscrie la acest lucru. Îi chemăm pe toți iubitorii de fotbal, suporteri și politicieni, să se alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect. Acest interes personal persistent al câtorva persoane se întâmplă de prea mult timp. Ajunge!, se arată în comunicatul UEFA.