• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Dacia Buiucani - Zimbru. Avancronică

16 apr 2021 de Victor Daghi

 

Dacia Buiucani - Zimbru

 

16 aprilie. Chișinău, Joma Arena. Fără spectatori
Arbitru: Veaceslav BANARI 
Asistenți: Anatolie BASIUL și Tudor BOLOGA 
Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Dacia Buiucani: 1.Dumitru COVALI, 2.Ioan-Călin REVENCO, 4.Denis FURTUNA, 8.Corneliu COTOGOI, 9.Vadim CRICIMAR, 11.Dumitru DEMIAN, 19.Doru CALESTRU, 22.Marin CĂRUNTU, 23.Vicu BULMAGA, 24.Andrei RUSNAC, 31.Vasile BÎTLAN

Rezerve: 82.Artiom CUBANI, 7.Dumitru BIVOL, 14.Ilie BOTNARI, 15.Ion MAMALIGA, 18.Vadim CRAVCESCU, 20.Oleg MARTIN, 21.Valeriu GURGUROV, 28.Nicu NAMOLOVAN, 29.Alex GUTIUM 
Antrenor: Andrei MARTIN

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 7.Petru NEAGU, 8.Alexandru GRAUR, 9.Cristian DANI, 10.Artur PATRAȘ, 14.Saleh YAHAYA, 15.Alexei CIOPA, 17.Vlad RĂILEANU, 18.Prince Okezie EBENEZER

Rezerve: 1.Denis GUȚUL, 6.Iulian BEJAN, 11.Vasili STEFU, 16.Marius CUROȘ, 22.Alexandru GĂU, 23.Valentin CHIȘCA, 30.Mihai MOROZAN
Antrenor: Vlad GOIAN

 

Dacia-Buiucani și Zimbru vor disputa astăzi, de la ora 13:00, un meci din etapa a XXVIII-a a Diviziei Naționale. Derby-ul chișinăuian va avea loc la Joma Arena și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, meciul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Dacia Buiucani și Zimbru s-au întâlnit până acum în trei meciuri oficiale, toate în acest sezon. De fiecare dată s-au impus “galben-albaștrii”.

 

Partida din 5 iulie 2020 a intrat în istoria clubului Dacia Buiucani ca fiind prima jucată în Divizia Națională. Surprinzător pentru multă lume, “galben-albaștrii” au câștigat acel meci cu 1-0, iar atacantul Vadim Crîcimar a înscris unicul gol al partidei, în minutul 66, iar “dacii” au obținut primul succes în elita fotbalului moldovenesc.

 

Dacia Buiucani a obținut o nouă victorie cu 2-1 în fața Zimbrului pe 19 septembrie 2020, în etapa a X-a. Interesant este că golul victoriei a purtat semnătura aceluiași jucător, Vadim Crîcimar, care înscris în primul minut de prelungiri al meciului. Celelate goluri au fost marcate de Marius Iosipoi, respectiv Vadim Cemîrtan.

 

În ultimul duel direct, din 20 noiembrie 2020, echipa lui Andrei Martin a învins cu 3-1. Conform tradiției, în evidență a ieșit Vadim Crîcimar, autorul unei "duble". Încă un gol al “dacilor” a fost marcat de Vadim Cravcescu, iar reușita de onoare a Zimbrului a purtat semnătura brazilianului Jhonata Pereira Dos Santos.

 

Dacia Buiucani este pe locul 6 în clasament, cu 34 de puncte la activ. Echipa antrenată de Andrei Martin a obținut 3 victorii și 4 remize în ultimele 10 meciuri. “Dacii” vor încerca azi să obțină puncte după ce au pierdut ultimele două meciuri, iar eșecul cu Sheriff cu 0-4 fiind cea mai categorică înfrângere din Divizia Națională.

 

De partea cealaltă “galben-verzii”, cu 13 puncte, se situează pe poziția a 9-a în clasament. Dacă nu va reuși să îmbunătățească situația din clasament, Zimbru va juca un baraj pentru a-și păstra locul în elita fotbalului moldovenesc. Zimbru este unica echipă din Moldova, care a participat în toate cele 30 de ediții ale Diviziei Naționale, dar traversează în prezent nu cea mai fericită perioadă din glorioasa istorie. Formația antrenată de Vlad Goian a obținut o singură victorie și o remiză în ultimele 10 meciuri de campionat.

 

Mijlocașul Zimbrului, Alexandru Vremea va absenta la meciul de azi din cauza unei suspendări pentru cartonașul roșu primit în meciul cu Petrocub. În același timp, fundașul Andrei Calac, suspendat la meciul cu Petrocub, astăzi are drept de joc. De partea cealaltă, Andrei Martin poate apela la serviciile căpitanului Ioan-Călin Revenco, care a fost suspendat în etapa trecută.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.