• Fii alături de Echipa Țării

Seminar UEFA GROW. Proiectul CDO

10 feb 2020 de Victor Daghi
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal împreună cu UEFA organizează pe 10 și 11 februarie, la Chișinău, seminarul “UEFA GROW. Proiectul Community Development Officer.”

 

Scopul seminarului este instruirea CDO pentru obținerea obiectivului propus – crearea comunității clubului și atragerea unui număr mai mare de spectatori la meciurile jucate de cluburile lor pentru perioada 2020-22. Pe parcursul celor două zile urmează să fie definitivat rolul, planul de acțiuni, responsabilitățile, modul de comunicare și activitățile zi de zi a CDO. Este foarte important ca fiecare club să acorde CDO un sprijin pentru a dezvolta parteneriate cu autoritățile și comunitatea locală.

 

În cadrul proiectului-pilot “Community Development Officer”, UEFA a selectat 3 cluburi: Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol și Petrocub-Hîncești. Cu sprijinul FMF a fost organizat concursul de recrutare a managerilor CDO în aceste localități și au fost aleși Stanislav Chiorpec (CDO Sheriff), Ivan Goncearuc (CDO Petrocub-Hîncești) și Cristian Jardan (CDO Zimbru). În perspectivă, în proiect se pot implica și celelalte cluburi.

 

La seminar participă Oleksandr Kucheriavyi, manager UEFA al Departamentului Dezvoltare a Asociatiilor Naționale, Mark Bradley, mentor UEFA, Veiko Soo, manager de dezvoltare la Premium Liiga, Estonia, și Alex Dmitrijev, CDO JK Narva Trans, Estonia. Reprezentanții Estoniei au povestit deja în prima zi a seminarului despre implementarea proiectului CDO în țara lor și despre beneficiile care au fost obținute.

 

Au dat curs invitației de a participa la seminar reprezentanți de la 7 cluburi din Divizia Națională: Sheriff, Sfîntul Gheorghe, Petrocub-Hîncești, Milsami, Zimbru, Codru și Dacia Buiucani.

 

FMF este reprezentată de secretarul general Nicolae Cebotari, manager dezvoltare competiții Anatolie Ostap și operatorul baze de date sportive Natalia Doneț.