• Fii alături de Echipa Țării

UEFA. Decizii importante

31 mar 2021 de Sandu Grecu

Comitetul executiv UEFA s-a reunit astăzi prin videoconferință și a luat în unanimitate următoarele decizii:

 

Se extinde perioada de utilizare a până la cinci înlocuiri până la play-out-urile UEFA Nations League programate pentru luna martie 2022, inclusiv.

Vă reamintim, Naționala Moldovei va întâlni reprezentativa Kazahstanului în meciurile de baraj pentru evitarea retrogradării din Liga C a Ligii Națiunilor UEFA. Meciul primei manșe se va disputa pe 24 sau 25 martie 2022, iar returul - pe 28 sau 29 martie 2022. 

 

Comitetul Executiv UEFA și-a revizuit decizia din 1 octombrie 2020 prin care a permis întoarcerea spectatorilor la meciurile UEFA cu până la 30% din capacitate. Comitetul a decis că, având în vedere faptul că fiecare dintre cele 55 de asociații membre ale UEFA se confruntă cu o situație diferită în ceea ce privește combaterea pandemiei, un astfel de plafon nu mai este necesar și că decizia privind numărul de spectatori autorizați ar trebui să cadă sub responsabilitatea exclusivă autorităților locale / naționale competente relevante.

În consecință, se ridică limita de participare a spectatorilor impusă anterior de UEFA de maximum 30% din capacitatea locului respectiv, precum și interzicerea spectatorilor de a participa la meciuri de futsal.

 

Cu toate acestea, având în vedere restricțiile de călătorie în curs și pentru a promulga politici rezonabile și responsabile pentru a minimiza riscurile legate de COVID-19, Comitetul Executiv a decis să confirme decizia din 1 octombrie 2020 în măsura în care fanii vizitatori nu au voie să participe la meciurile competiției UEFA. Acest lucru este valabil până la finalizarea competițiilor intercluburi, programate până în mai 2021.

Nouă decizie intră în vigoare de mâine, 1 aprilie 2021.