• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarațiile selecționerului Roberto Bordin și a jucătorilor înaintea meciului cu Danemarca

27 mar 2021 de Ion Buga

Conferința de presă înaintea meciului Danemarca - Moldova din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal 2022 s-a desfășurat în incinta stadionului MCH Arena din Herning. La întrebările jurnaliștilor au răspuns selecționerul Roberto Bordin  și apărătorul Igor Armaș.

 

Roberto Bordin 

- Urmează un meci important pentru echipa noastră împotriva Danemarcei, care este un adversar de top. Va fi și o oportunitate pentru băieții mei de a se afirma în duelul cu această selecționată cotată. 

 

- Cum putem surprinde naționala daneză?
- Nu voi intra în detalii privind așezarea tactică, dar cu siguranță vom încerca să jucăm exemplar, nu doar în propriul careu, să ne facem jocul nostru.

 

- Fundașul Veaceslav Posmac este indisponibil din cauza accidentării. Cine îl va înlocui?
- Am pierdut un jucător important. Din păcate, el a suferit o comoție cerebrală în meciul cu Feroe. Vom găsi un înlocuitor, mai ales că avem un lot extins.

 

- Vor fi careva schimbări în componența echipei? Putem vorbi de o rotație a jucătorilor?
- Ținând cont că jucăm 3 meciuri într-o perioadă atât de scurtă, este foarte importantă recuperarea jucătorilor. Evident vor fi unele schimbări pentru a aduce un plus de prospețime în jocul de mâine.  

 

- Care este obiectivul pentru partida cu Danemarca?
- Ne dorim să avem o prestație cât mai reușită. Pentru mulți jucători acest meci va fi unul dintre cele mai importante din cariera lor, împotriva unui adversar de valoare.

 

- Care sunt punctele forte ale danezilor?
- Danemarca este o națională destul de competitivă, cu jucători de top, care pot fi decisivi oricând. 

 

Igor Armaș, apărător, FC Voluntari România: Fiecare dintre noi conștientizează cu ce forță europeană avem de jucat. Ne așteaptă un meci dificil, dar cred că suntem pregătiți, mai ales că am avut ocazia să ne studiem adversarul. Danemarca este favorită, iar pentru a obține un rezultat mare trebuie să fim o echipă unită, să jucăm compact, pe alocuri agresiv. Poate chiar să jucăm cel mai bun meci din carieră. Nordicii au foarte mulți jucători valoroși, iar pericolul poate veni de la oricine. 

 

Vitalie Damașcan, atacant, Waalwijk Olanda: Ne așteaptă un meci extrem de dificil. Danemarca este o echipă bine pregătită la mai multe capitole, cu jucători foarte buni de la cluburi de top din Europa. Am studiat adversarul, punctele forte și cele mai slabe. Dacă vom juca organizat și vom profita de șansele noastre, atunci putem spera și la un rezultat foarte bun.

 

Vadim Rață, mijlocaș, Chindia România: Danemarca este o echipă foarte bună, cu jucători de talie mondială. Ca în oricare alt meci, vom munci în teren, vom da tot ce avem mai bun și sperăm să bucurăm suporterii echipei noastre. Ar fi bine să ținem mai mult de minge, să construim, poate îi surprindem pe danezi. 

 

Oleg Reabciuk, apărător, Olympiacos Grecia: Ne dăm seama că urmează un examen dificil pentru noi. Vom face tot posibilul să obținem maximum din această deplasare. Este foarte important să ne organizăm bine în apărare, pentru a putea da lovitura pe contraatac.