• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 25 în cifre

15 mar 2021 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 25 de goluri (gazdele - 22, iar oaspeții - 3), în mediu – 5 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 381 goluri (gazdele – 219, oaspeţii – 162), în mediu - 3,05 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat toate meciurile etapei. De la începutul campionatului s-au jucat 125 meciuri. Gazdele au câştigat 56 partide, oaspeţii – 45, iar alte 24 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Codru - Petrocub 1-9 (etapa 22).

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, unul fiind ratat de jucătorul lui Milsami, Alexandru Antoniuc. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 46 lovituri de pedeapsă, 12 dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 17 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 483 cartonaşe galbene, 63 dintre care jucătorilor echipei Codru. Cele mai puține cartonașe galbene (35) le-au primit jucătorii de la Sheriff. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roşu, lui Bohdan Mytsyk (Codru). De la începutul campionatului au fost acordate 20 de cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani și Codru. Petrocub și Sheriff sunt singurele echipele care nu au cartonașe roșii în acest sezon.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) s-a detașat în clasamentul golgheterilor, având 18 reușite. El este urmat de jucătorii Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 14, și Sergiu Platica, cu 10 goluri.

 

*Cel mai bun atac (75 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (90). Cele mai puține goluri (17) au fost marcate de Codru.

 

*Petrocub continuă seria de partide fără eșec (15 meciuri). Ultima dată echipa antrenată de Lilian Popescu a fost învinsă pe 19 septembrie 2020 în meciul de acasă cu Milsami (1-2).

 

*Sheriff a ajuns la 8 victorii consecutive. În același timp, tiraspolenii au obținut a șasea victorie la o diferență mai mare de 5 goluri.

 

*FC Florești și Speranța au o serie de 8 meciuri fără victorie, iar Codru este la al cincilea eșec consecutiv.

Foto: Vadim CAFTANAT