• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Junioarele și-au aflat adversarele în preliminariile Campionatului European 2021/22

11 mar 2021 de Maria Teeşanu

Joi, 11 martie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru junioare WU17 și WU19, ediția 2021/2022. 

 

Astfel, Naționala WU-17 a Moldovei a fost repartizată în grupa B3, din care mai fac parte Ucraina, Estonia și Macedonia de Nord. Gazda mini-turneului va fi Estonia, iar meciurile sunt programate în perioada 26 septembrie - 4 octombrie 2021.

 

Începând cu acest sezon competiția va avea un nou format care va presupune crearea a două ligi: A (28 echipe) și B (21 echipe). Țările participante sunt împărțite în grupe de câte 3 și 4, în baza clasamentului coeficienților fiecărei țări. 

 

Naționala WU-19 a Moldovei va juca în grupa B3 alături de Albania, Andorra și Țara Galilor. Mini-turneul va avea loc în Andorra, iar meciurile sunt programate în perioada 19-25 octombrie 2021.

 

Și această competiție are un format nou. În prima rundă preliminară, 52 de participante (inclusiv gazda turneului final, Cehia, care se vor califica automat indiferent de rezultatele lor) au fost împărțite în Liga A (28 de echipe) și Liga B (24 de echipe).

 

Aceste schimbări au menirea să asigure o dezvoltare a tinerilor jucători de elită, ca parte a angajamentului continuu al UEFA față de fotbalul feminin. 

 

FMF a fost reprezentată la tragerea la sorți, în regim online, de Olga Rusacova, manager al selecționatelor feminine.