• Fii alături de Echipa Țării

S-a stins din viață Grigore Corzun, fondatorul echipei Tiligul Tiraspol

11 mar 2021 de Reporter FMF

Fondatorul și patronul echipei Tiligul Tiraspol și fost membru al Comitetului Executiv al FMF, Grigore Corzun s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani.

 

Federația Moldovenească de Fotbal, în numele întregii comunități fotbalistice, exprimă sincere condoleanțe și sentimente de compasiune rudelor, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe Grigore Corzun.

 

Grigore Corzun este unul dintre promotorii activi ai fotbalului în regiunea de Est a Moldovei. În 1991 a fondat echipa de fotbal Tiligul Tiraspol, care a reușit să promoveze în liga superioară a fotbalului sovietic. 

 

Ulterior, Tiligul a devenit de trei ori deținătoare a Cupei Moldovei, de 6 ori vicecampioană națională, de trei ori a intrat în posesia medaliilor de bronz. Între anii 1994 și 2005, Tiligul a reprezentat țara în cupele europene. De-a lungul anilor, jucătorii echipei tiraspolene erau convocați cu regularitate la selecționatele Moldovei. 

 

De asemenea, Grigore Corzun a fost membru al Comitetului Executiv al FMF, iar în ultimii ani a activat în calitate de Delegat la meciurile din campionatul și Cupa Moldovei. Pe 27 februarie 2015, în cadrul celui de-al XIII-lea Congres Ordinar al FMF, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc lui Grigore Corzun i-a fost decernat “Ordinul de Merit” al FMF.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace.