• Fii alături de Echipa Țării

Mihai Stoichiță: „Orice asociație fotbalistică trebuie să lucreze după modelul Strategiei FMF 2020-2024”

12 ian 2021 de Dumitru Ciolacu

Mihai Stoichiță este un celebru antrenor român, care a pregătit pe Sheriff Tiraspol în sezoanele 2001-2002 și 2012-2013. Cu el la cârmă, în 2002, „viespile” au cucerit titlul în Divizia Națională și Cupa Moldovei. În cariera sa, el a mai antrenat echipe precum Steaua București (a cucerit titlul în Liga 1 în și Supercupa României în 1998), Pyunik Erevan (titlul, Cupa și Supercupa Armeniei în 2004) sau Apollon Limassol. 

 

Din 2017, Mihai Stoichiță este directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, iar de atunci selecționata de tineret a României s-a calificat de două ori la Campionatul European (la ediția din 2019 a ajuns până în semifinale). 

 

Mihai Stoichiță a lăudat Strategia FMF 2020-2024 și a afirmat că aceasta va bulversa progresul fotbalului în Republica Moldova. 

 

Am citit cu interes Strategia FMF și pot spune că acoperă toate domeniile. Orice asociație fotbalistică trebuie să lucreze după un astfel de model, să aibă un plan strategic. Este important să existe o asumare în ceea ce privește misiunea, viziunea, obiectivele şi planul de acţiuni. Nu există niciun proiect care să îți garanteze succesul, dar dezvoltarea fotbalului începe la baza piramidei. Fotbalul de masă și pregătirea copiilor reprezintă viitorul fotbalistic al fiecărei țări. Mă bucur să văd că acestea vor fi prioritățile FMF conform noii strategii. Mult succes în implementarea acesteia și, implicit, în dezvoltarea fotbalului din Moldova!