• Fii alături de Echipa Țării

11 ianuarie - Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc”

11 ian 2021 de Dumitru Ciolacu

Federația Moldovenească de Fotbal spune MULȚUMESC fotbaliștilor, care ne bucură cu rezultate frumoase pe terenul de joc, antrenorilor, pentru că pregătesc copiii și astfel le oferă posibilitatea să devină viitoarele vedete ale acestui sport extraordinar, arbitrilor, pentru că asigură disputarea meciurilor cu respectarea strictă a regulilor internaționale, suporterilor, pentru că îi susțin pe fotbaliști și la bine și la greu, conducătorilor de cluburi, pentru că investesc în fotbal, managerilor asociațiilor locale de fotbal, pentru că promovează mereu sportul-rege în toată țara. 

 

Vă mulțumim! 

 

11 ianuarie este Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc”. Sărbătoarea a fost creată de savantul american Adrienne Sioux Koopersmith în 1994. 

 

„Mulțumesc” reflectă recunoștință, prețuire, comuniune. Cuvântul „mulțumesc” în limba română provine de la regionalismul “mulţám”, care exprimă dorinţele de mulţi ani de viaţă şi de sănătate bună pentru destinatar. În limba engleză, „thank you” derivă din „think” (gândire) – „mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut” – ca și în cazul germanului „danke”.