• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Sergiu Nazar: ”Îi mulțumesc fratelui că m-a ajutat să-mi aleg drumul în viață”

22 dec 2020 de Dumitru Ciolacu

Sergiu Nazar este unul dintre cei mai buni jucători ai formației Milsami Orhei în sezonul curent. Cu 8 goluri la activ, el este golgeterul „Vulturilor roșii” în Divizia Națională 2020/21 și se află pe locul 3 în clasamentul general al marcatorilor din prima ligă valorică a fotbalului nostru (la egalitate cu Andrii Bliznichenko de la Sheriff Tiraspol). Mai sus sunt doar Vladimir Ambros (Petrocub Hîncești), cu 10 goluri, și Frank Castaneda (Sheriff Tiraspol), care a înscris 13 goluri. 

 

Foto: Facebook

Sergiu Nazar s-a născut pe 2 iulie 1997, la Orhei. A făcut cunoștință cu mingea de fotbal la vârsta de 7 ani, când a mers la liceu, iar persoana care l-a motivat să joace a fost fratele mai mare, Grigore. Peste ceva timp, Sergiu și mingea erau de nedespărțit. Juca fotbal la lecțiile de educație fizică, dar și după ore, cu colegii de clasă și cu băieți mai mari. Primul antrenor i-a fost Vladimir Gherasimov. 

 

Eram foarte bucuros când mergeam la fotbal și pot să spun că simt și acum această bucurie! Îi mulțumesc fratelui că m-a ajutat să-mi aleg drumul în viață. 

a declarat Sergiu Nazar pentru site-ul fmf.md 

 

În scurt timp, Sergiu a început să frecventeze Școala Sportivă din Orhei. Viitorul atacant al lui Milsami a fost mai fericit să vină aici decât la liceu. De multe ori, din cauza absențelor lui Sergiu de la lecții, profesorii îi sunau pe părinții viitorului fotbalist. 

 

Nazar a fost discipolul Școlii Sportive din Orhei până la 18 ani, uneori având posibilitatea să se pregătească la clubul Milsami. A și apărut pe teren într-un meci din Divizia Națională în sezonul 2015/16. Apoi, însă, a ajuns la Codru Lozova, pentru care a jucat în Divizia A. A urmat Academia Steaua-57 (Divizia B), Sfîntul Gheorghe Suruceni (Divizia Națională, 8 meciuri, 2 goluri) și din nou Codru (Divizia Națională, 13 meciuri). 

Foto: Milsami Orhei

 

În vara anului 2019, Sergiu Nazar a revenit la Milsami și de atunci a jucat 35 de meciuri în tricoul clubului, marcând 10 goluri. 

 

Pe teren intru mereu concentrat, motivat și cu gândul de a aduce cât mai mult folos echipei! Simt responsabilitatea, deoarece mereu când pășesc pe gazon trebuie să demonstrez că nu e vorba de noroc. Aceste goluri sunt rezultatul muncii la antrenamente. Dar, cred că pot să marchez și mai des! 

 

După 21 de etape, Milsami este pe locul 4 în clasamentul Diviziei Naționale („vulturii roșii” au jucat 20 de meciuri). Sergiu Nazar afirmă că echipa sa este pregătită să accelereze în a doua parte a sezonului. 

 

Eu cred că pentru toți acest sezon este complicat din cauza acestor restricții, din cauza virusului. Ne lipsește atmosfera de fotbal, ne lipsesc fanii, ceea ce a jucat un rol important în multe meciuri. 

Cât despre Milsami, echipa mereu își dorește să arate un nivel înalt de joc și evident să obțină cele 3 puncte în fiecare meci. Avem și un antrenor cu mare experiență, care ne încurajează, ne susține mereu. 

În 2021 vrem mai multe victorii ca în prima parte a sezonului. Nu ne mulțumim cu locul 4. Vrem să ne clasăm cât mai sus! 

 

Sergiu Nazar are și vise, iar unul dintre ele este să joace la Naționala Moldovei. Atacantul lui Milsami este convins că doar cu multă muncă și perseverență, într-o bună zi, va îmbrăca tricoul selecționatei. 

Foto: Vadim CAFTANAT