• Fii alături de Echipa Țării

UEFA a anulat competițiile pentru echipele naționale de juniori U-17

18 dec 2020 de Dumitru Ciolacu

După ce a monitorizat riguros evoluția pandemiei de Covid-19 și impactul acesteia asupra competițiilor UEFA, Comitetul Executiv al forului european a decis să anuleze Campionatele Europene de juniori U-17, ediția 2020/21 (masculin și feminin). Decizia a fost luată după consultarea celor 55 de asociații membre ale UEFA. 

 

Situația epidemiologică din mai multe țări ale Europei nu permite desfășurarea meciurilor internaționale la nivel de juniori în primele luni ale anului 2021 (minorii fiind nevoiți să călătorească mult prin intermediul zborurilor comerciale). Mai mult de atât, multe competiții naționale de juniori sunt în continuare amânate în multe țări din Europa. Astfel, toate asociațiile naționale au convenit că este dificil să asigure pregătirea corespunzătoare a sportivilor pentru meciurile Campionatelor Europene. 

 

Vă reamintim că selecționata Moldovei U-17 urma să joace în grupa a 9-a a etapei preliminare, cu Austria, Norvegia și Islanda. Meciurile erau programate să se dispute în Austria, până la sfârșitul lunii martie 2021. 

 

Naționala feminină WU-17 a Moldovei trebuia să evolueze în grupa 6 a etapei preliminare, din care mai făceau parte Irlanda de Nord, Anglia și Slovenia. Meciurile urmau să fi găzduite de Irlanda de Nord până la sfârșitul lunii februarie 2021.

 

Totodată, Comitetul Executiv al UEFA a menținut în vigoare Campionatele Europene de juniori U-19, cu unele modificări ale calendarului competițional: 

 

Junioare Under 19:
- Etapa preliminară va fi jucată în aprilie 2021 (12 mini-turnee)
- Faza play-off (14 echipe) se va disputa în iunie 2021
- Turneul final este programat în Belarus (iulie/august 2021)

*Selecționata de junioare WU-19 a Moldovei face parte din grupa 9, alături de Danemarca, Rusia și Albania, ultima fiind gazda mini-turneului. 

 

Juniori Under 19:
- Etapa preliminară va fi jucată în martie 2021 (13 mini-turnee)
- Faza play-off (14 echipe) se va disputa în lunile mai/iunie 2021
- Turneul final va avea loc în România (iulie 2021)

*Republica Moldova va fi gazda turneului de calificare. Naționala noastră va juca în grupa a 8-a, din care mai fac parte Franța, Grecia și Azerbaidjan.