• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Donalio Melachio: Este un sezon dificil, dar spiritul de echipă ne ajută să trecem de obstacole

17 dec 2020 de Dumitru Ciolacu

Donalio Melachio Douanla este un jucător exponențial al formației Petrocub Hîncești. Potrivit datelor oferite de compania InStat, fotbalistul camerunez este pe locul 2 în topul mijlocașilor Diviziei Naționale 2020/21, cu o medie de 239,95 de puncte, un indice care reprezintă toate acțiunile pozitive ale jucătorului în timpul meciurilor. Melachio este devansat doar de columbianul William Parra Sinisterra de la Sheriff Tiraspol (medie de 243,06 de puncte). De menționat că în clasamentul mijlocașilor-stânga, „Mela” este lider. 

 

Donalio Melachio Douanla a marcat un gol și a dat 3 pase decisive în cele 19 meciuri jucate în ediția actuală de campionat. 

 

Foto: Vadim CAFTANAT

„Datoria mea este să îi ajut pe ceilalți să marcheze și mă strădui să îmi fac lucrul bine. Dacă mă descurc, este mereu plăcut să înscriu goluri, dar privesc asta ca un bonus pentru munca depusă.”  

a declarat Donalio. 

 

După 21 de etape disputate, Petrocub este pe locul 2 în clasament, la 6 puncte de liderul Sheriff (tiraspolenii au un meci mai puțin jucat). Melachio afirmă că echipa sa se pregătește minuțios de fiecare partidă și atacă mereu cele 3 puncte puse în joc. 

 

„Acest sezon este unul dificil. Ca de obicei, facem față provocărilor. Spiritul de echipă ne ajută să depășim orice obstacol.

Muncim împreună pentru a fi mai buni. Lucrăm asupra punctelor noastre slabe și valorificăm punctele forte, îndeosebi jocul pe contraatac. Totuși, cred că putem juca mai bine și sunt sigur că cele mai bune meciuri urmează.” 

 

Donalio este convins că succesele lui Petrocub pe terenul de fotbal se datorează și atmosferei din vestiar, care este bună, mereu pozitivă. 

 

Foto: Vadim CAFTANAT

„Băieții sunt uniți, se ajută reciproc, la antrenamente se veselesc, dar rămân mereu concentrați, cu gândul la obiectivele stabilite.

Comunic cel mai mult cu Jacques Onana. Cu alți coechipieri vorbesc engleza. Limba română o cunosc puțin. Dacă e să estimez, poate la 20% (zîmbește). Știu „Salut”, „Bună seara”, „Ce mai faci?”, „Care este numele tău?”, „Stânga”, „Dreapta” ș.a.m.d.” 

 

În 2021, Donalio vrea să cucerească toate trofeele posibile cu Petrocub și să joace în cupele europene. Visează să evolueze în grupele Ligii Europei. 

 

Fotbalistul de 23 de ani a profitat de pauza din campionat și a plecat acasă, în Camerun. 

 

„Sărbătorile de iarnă le voi savura alături de familia mea și prieteni. Vom juca fotbal cu amicii mei, vom sta la masă, vom petrece timpul împreună. Mi-a fost dor de ei.”  

Foto: Vadim CAFTANAT