• Fii alături de Echipa Țării

Strategia FMF 2020-24 a fost prezentată comunităţii Grassroots

14 dec 2020 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă procesul de implementare a noii politici de dezvoltare – ”Strategia 2020-2024”. În acest sens, în cadrul unei sesiuni online, echipa FMF a prezentat spre evaluare comunităţii Grassroots din ţara noastră direcțiile prioritare de dezvoltare. 

 

Astfel, peste 100 de beneficiari ai proiectelor grassroots implementate de FMF au aflat mai multe aspecte despre noua politică a FMF pentru următorii 5 ani, cre va pune accentul pe dezvoltarea copiilor. ”Copiii sunt viitorul nostru” este noua deviză a FMF.


Strategia, care reprezintă o etapă de dezvoltare a fotbalului moldovenesc pe termen mediu, are 4 direcții prioritare de dezvoltare:

- Grassroots / Fotbal în mase – creșterea nivelului răspândirii fotbalului de amatori și îmbunătățirea organizării acestuia;

- Selecționatele naționale – perfecționarea sistemului de pregătire a jucătorilor de fotbal, care reprezintă culorile țării pe arena internațională;

- Campionatul R. Moldova la Fotbal - crearea unei competiții interne atractive, de calitate înaltă, care va prezenta interes atât pentru spectatori, cât și pentru investitori;

- Fotbalul feminin - dezvoltarea fotbalului feminin în țară;

 

De asemenea, se va pune accent şi alte obiective extra-fotbalistice, necesare pentru promovarea fotbalului în spațiul informațional, precum și pentru asigurarea unei cooperări productive cu autoritățile publice.


FMF a fost reprezenată la webinar de către Leonid Oleinicenco, preşedinte, Dragoş Hîncu, vicepreşedinte, Diana Bulgaru, managerul proiectului ”Fotbal în Școli”, Natalia Ceban, inspector federal feminin, Anatolie Ostap, manager dezvoltare competiţii, Molceanov Oleg, manager dezvoltare regională, Anatolie Cojocari, manager proiecte Grassroots.


La finalul webinarului au fost desemnaţi câştigătorii concursului pentru cei mai fideli participanti ai cursurilor Grassroots Refresh, organizate în perioada 9 octombrie - 20 noiembrie. Fiecare câştigător, stabilit în mod aleatoriu, va primi câte o minge. 


Totodată, a fost premiat cel mai activ participant al cursurilor. Tatiana Varenic, din regiunea Est, a câştigat un tricou al Echipei Naţionale de Fotbal.