• Fii alături de Echipa Țării

UEFA apreciază eforturile FMF de a implementa Modelul de Rentabilitate Socială a Investițiilor

11 dec 2020 de Ion Buga

Forul fotbalistic european este un partener strategic în implementarea direcțiilor de dezvoltare a fotbalului în Moldova. Datorită eforturilor comune, UEFA și FMF au prezentat în Parlamentul Republicii Moldova modelul de „Rentabilitate Socială a Investițiilor”, care demonstrează că investițiile sistematice în fotbal aduc tot mai multe beneficii pentru societate, ofere o șansă de viață mai bună pentru cetățeni și crește semnificativ segmentul economic al statului.

 

Într-un mesaj video, Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreședintele UEFA și președintele Asocițaiei de Fotbal din Suedia, a subliniat puterea sportului peste tot în lume, astfel reiterând importanța implementării „Modelului de Rentabilitate Socială a Investițiilor”. Totodată, oficialul UEFA apreciază eforturile Federației Moldovenești de Fotbal de a aduce un impact semnificativ pentru economie, societate, sănătate și performanță sportivă. 

 

„Sportul înseamnă foarte mult pentru starea de bine a băieților și fetelor, pentru societate, înseamnă performanțe la școală, o sănătate mai bună și un impact semnificativ pentru întreaga societate”, 

a declarat Karl-Erik Nilsson.

 

Modelul SROI, realizat prin UEFA GROW, este un studiu amplu care permite guvernelor și asociațiilor naționale să evalueze beneficiile sociale ale celui mai popular sport de participare în masă din Europa. Proiectul are la bază programul pilot realizat în urmă cu doi ani și jumătate de România și Suedia, în parteneriat cu UEFA și implementat ulterior în aproape toate țările europene.