• Fii alături de Echipa Țării

Noi direcții de dezvoltare în cadrul proiectului Community Development Officer

10 dec 2020 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul UEFA, continuă implementarea proiectului UEFA GROW ”Community Development Officer”. În acest sens, a fost organizată o ședință comună de lucru cu participarea experților UEFA, a echipei FMF și a cluburilor din Divizia Națională, implicate în proiect.

 

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a salutat implicarea activă a cluburilor în dezvoltarea sustenabilă a proiectului, chiar și în această perioadă dificilă, dar și a menționat despre necesitatea identificării pentru anul viitor a soluțiilor sau a uneltelor digitale în scopul promovării evenimentelor fotbalistice și devenirii echipelor ca factori de imagine pentru comunitățile locale.

 

În același timp, Oleksandr Kucheriavyi, manager UEFA al Departamentului Dezvoltare a Asociatiilor Naționale, a vorbit despre suportul forului european care va fi acordat asociațiilor naționale și cluburilor. În special, s-a vorbit despre elaborarea unui ghid metodologic pentru aplicarea celor mai bune practici și experiențe din cadrul proiectului. Mai exact, pe parcursul anului 2021, UEFA va efectua noi cercetări pentru evaluarea situației dezvoltării fotbalului în diferite țări. Datele vor fi centralizate, iar ulterior distribuite asociațiilor și cluburilor. 

 

Astfel, studiul elaborat de UEFA va ajuta multe federații și cluburi să înțeleagă mai bine diferite aspecte de dezvoltare ale proiectului Community Development Officer: educația digitală, managementul strategic, comunicarea internă și externă, marketing, comercializarea sau activitatea voluntarilor. Pentru o implementare mai bună a practicilor, vor fi organizate ședințe și sesiuni online cu participarea experților și specialiștilor UEFA.

 

La rîndul lor, Stanislav Chiorpec (CDO Sheriff), Ivan Goncearuc (CDO Petrocub) și Mihai Burciu (CDO Codru) au vorbit despre unele strategii în mediul online și de comunicare, care urmează a fi implementate în viitorul apropiat.

 

Din partea federației au mai participat la ședință managerul proiectului, Anatol Ostap, coordonatorul proiectului, Natalia Doneț, și membrii departamentului comunicare Alexandru Grecu și Ion Buga.