• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Legendele fotbalului moldovenesc vorbesc despre grupa Moldovei în campania preliminară pentru Campionatul Mondial

07 dec 2020 de Ion Buga

Legendele fotbalului moldovenesc consideră că naționala Moldovei a nimerit într-o grupă echilibrată în preliminariile Campionatului Mondial 2022, în care tricolorii pot lua puncte cu orice adversar.

 

Serghei Iepureanu, fost jucător al selecţionatei Moldovei: „Avem o grupă foarte interesantă. Danemarca pare să fie favorită, dar și Austria va emite pretenții. Sunt sigur, însă, că se poate de luptat cu oricare din echipe, mai ales pe teren propriu, unde avem toate șansele să luăm puncte. Cu multă dăruire pe terenul de fotbal suntem capabili să facem o viață grea tuturor"

 

 

Ion Caras, fost antrenor al selecţionatei Moldovei: „Valorile echipelor nu diferă mult, spre deosebire de alte grupe, unde este un decalaj mare. Oricum mi se pare o grupă interesantă, echilibrată, mai accesibilă, dar cu siguranță va fi foarte dificil. Vom juca în premieră cu Danemarca și Insulele Feroe, în rest am jucat cu ceilalți adversari și am obținut și rezultate pozitive. Va conta mult și startul campaniei preliminare, unde vor fi 3 meciuri într-o săptămână. Anul viitor va fi intens și obositor pentru toți, UEFA și FIFA, pentru țările participante, care vor avea un program încărcat, iar jucătorii naționalelor de top vor intra dintr-o competiție în alta. Nu știm încă care va fi situația pandemică la acel moment”.

 

 

Alexandru Gaţcan, fost jucător al selecţionatei Moldovei: „Danemarca, Austria și Scoția sunt echipe destul de bune, care vor lupta pentru primele două locuri în grupă. Iar celelalte formații vor încercă să încurce liderii grupei. Jucătorii noștri trebuie să lupte în fiecare meci, să creadă mai mult în forțele proprii și să aibă o pregătire fizică cât mai bună. Putem juca cu oricine și face meciuri bune”.

 

 

Vitalie Bordian, fost jucător al selecţionatei Moldovei: „Sunt de părere că este o grupă echilibrată, dar totuși Danemarca pare să pornească cu prima șansă. Din partea selecționatei noastre, aștept doar rezultate bune, mai ales că vom înfrunta adversari cu care suntem capabili să obținem puncte”.

 

 

Anatol Teslev, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Fotbal: „Este o grupă destul de accesibilă, fără numele grele în fotbalul european. Deși, pentru spectacolul fotbalistic, poate era bine dacă ne cădea și un adversar de top. Oricum, trebuie să luptăm în fiecare partidă, să facem o figură frumoasă și să obținem rezultate pozitive”.

 

 

Sergiu Secu, selecţionerul Moldovei U-18: „Va fi foarte greu, mai ales în această perioadă pandemică. Trebuie să stabilim obiective maxime. Nu avem altă soluție decât să jucăm cu mai multă încredere și dorință, să mergem înainte. Putem obține puncte practic în fiecare meci. Important este să începem campania preliminară cu dreptul”.