• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 19 în cifre

23 noi 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 14 goluri (gazdele și oaspeții câte 7), în mediu – 2,8 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 256 goluri (gazdele – 150, oaspeţii – 106), în mediu - 2,72 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câştigat câte 2 meciuri, iar o altă partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 94 de meciuri. Gazdele au câştigat 43 partide, oaspeţii – 33, iar alte 18 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Apărătorul echipei Sheriff, Veaceslav Posmac, a marcat golul cu numărul 250 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 5 al meciului cu Speranța. 
Primul gol al campionatului a fost înscris de către apărătorul al echipei Dinamo-Auto, Dmytro Nagiiev. Ulterior, Anatole Bertrand Abang, fostul jucător al Sheriffului a reușit al 50-lea gol, în timp ce Sergiu Nazar de la Milsami s-a remarcat cu golul 100 și 150, iar Eugeniu Slivca de la Sf.Gheorghe - golul 200.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă a fost acordat un penalty, transformat de Peter Wilson (Sheriff). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 31 lovituri de pedeapsă, nouă dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 21 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 370 cartonaşe galbene, 51 dintre care jucătorilor echipei Codru. Cele mai puține cartonașe galbene (29) le-au primit jucătorii de la Petrocub. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roşii. De la începutul campionatului au fost acordate 16 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani. Petrocub și Sheriff sunt singurele echipele care nu au cartonașe roșii în acest sezon.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 12 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Un alt fotbalist de la formația hînceșteană, Sergiu Platica, Maxim Mihaliov, Vadim Paireli (ambii, Dinamo-Auto), Raman Volkau (Sf.Gheorghe), Sergiu Nazar (Milsami) și Peter Wilson (Sherif) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (49 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (64). Cele mai puține goluri (9) au fost marcate de Codru Lozova.

 

*Codru a întrerupt seria de 7 înfrângeri consecutive. 

 

*Petrocub are o serie de 9 partide fără eșec, dintre care 5 fiind victorii consecutive.

 

*Zimbru a ajuns la 5 meciuri fără victorii.

Foto: Vadim CAFTANAT