• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Conferința de presă cu participarea selecționerului Engin Firat și a jucătorului Stanislav Namașco înaintea meciului Kosovo - Moldova

18 noi 2020 de Victor Daghi

Conferința de presă înaintea meciului Kosovo - Moldova din cadrul Ligii Națiunilor s-a desfășurat în incinta stadionului Fadil Vokrri din Priștina. 

 

Engin Firat 

 

- În primul rând, mâine va fi ultimul meci din acest an foarte dificil pentru noi toți și obiectivul major este să încheiem acest an foarte greu pe o notă pozitivă. Kosovo are o echipă puternică și o dată cu revenirea în lot a lui Vedat (Muriqi) ei au un atacant veritabil și ne va fi foarte greu mâine. Avem probleme mari cu poziția de fundași, lipsesc mai mulți jucători, unii sunt accidentați, alții nu au fost lăsați de cluburi. Pe post de fundaș central am încercat deja 5 jucători. Spre exemplu, Epureanu și Posmac, care au jucat în ultimul meci, nu mai sunt acum în lot, de aceea vom încerca să găsim mâine soluții, în special pentru a-l anihila pe Vedat și vom face totul pentru a obține un rezultat pozitiv, poate mai bun decât în primul meci.

 

- Înainte de începerea Ligii Națiunilor, Kosovo era considerată favorita grupei... 

- Sunt de acord cu afirmația dvs. că Kosovo era favorită la începutul acestei campanii, deoarece are jucători foarte buni, dar în acelașii timp trebuie să fim realiști și să recunoaștem că această grupă este cea mai puternică dintre toate în Liga C. Cred că unele echipe care sunt pe primul loc în alte grupe, s-ar fi clasat pe ultimul loc în grupa noastră. Tragerea la sorți n-a fost norocoasă pentru noi toți, inclusiv pentru Kosovo, și dacă ai jucători accidentați și ești o echipă nouă, iar Kosovo este o echipă nouă, și noi trebuie să construim o echipă nouă. Și aceste echipe au suferit mai mult decât formațiile care joacă de mai mult timp împreună – Slovenia sau Grecia. Nu este vorba de un nivel slab al jucătorilor, dar de situația creată. Astfel de surprize se pot întâmpla, dar nu cred că pentru Kosovo sau pentru noi este așa de important în ce divizie a Ligii Națiunilor vom juca anul viitor. Cu mult mai important este să fim pregătiți pentru campania preliminară următoare. 

 

- Luînd în considerație problemele cu care se confruntă Kosovo – accidentările și pandemia, considerați că echipa noastră merită să joace într-o ligă mai valorică sau locul ei este în Liga C? 

- În primul rând, noi toți suferim din cauza pandemiei, noi avem aceleași probleme ca Kosovo. Văd potențialul echipei dvs. și cred că va obține rezultate în viitor, deoarece echipa are nevoie de mai mult timp pentru formare. Nu poți ajunge în top așa pur și simplu, în fotbal nu se mai întâmplă așa, dar peste ceva timp cred că Kosovo va ajunge în Liga B. Consider că este posibil, luînd în calcul potențialul echipei. 

 

- Două întrebări de la Prime TV. Prima: deoarece sunt câțiva jucători accidentați și suspendați, iar Epureanu n-a fost lăsat de club, veți folosi jucători tineri în meciul de mâine? 

- Într-adevăr, avem câțiva jucători accidentați, alții au fost nevoiți să se întoarcă la cererea cluburilor, iar la meciul cu Grecia am avut 6 jucători cu vârsta de 22 de ani sau mai tineri. La fel și mâine vor fi câțiva jucători tineri în teren. Posibil să fie și un fotbalist, care n-a jucat încă sub comanda mea, deoarece pentru noi este un proces de învățare și trebuie să le dăm o șansă jucătorilor noi. Dacă lipsesc unii fotbaliști, alții trebuie să profite de moment pentru a cuceri locul în echipă. 

 

- A doua întrebare de la Prime TV. Din ce cauză lipsesc din lot Carp și Milinceanu? 

- Cătălin s-a accidentat la meciul cu Italia și a fost practic imposibil să joace în următoarele două jocuri din octombrie. El s-a întors în Rusia și n-a jucat nici acolo, probabil din cauza că problemele continuă. A avut însă timp să se odihnească. 

Nico Milinceanu. Motivul neconvocării a fost dorința mea să le ofer șansă și altor jucători, de aceea l-am convocat pe Boiciuc, iar Damașcan a revenit în lot. E o situație normală. 

 

La întrebările jurnaliștilor a răspuns și jucătorul Stanislav Namașco.