• Fii alături de Echipa Țării

Noi activități în cadrul proiectului We Play Strong

12 noi 2020 de Dumitru Ciolacu
GALERIE

Peste 300 de fete, născute între 2011 și 2013, au participat în luna octombrie la activități din cadrul proiectului ”WePlayStrong”, implementat de către Federația Moldovenească de Fotbal în cadrul Programului de Dezvoltare a Fotbalul Feminin susținut de UEFA pe parcursul anilor 2020–2021. Proiectul constă din jocuri în componență numerică redusă în formatul festivalurilor. 

 

Astfel, au fost organizate 24 de activități în diferite localități ale Moldovei: Drochia, Aneni Noi, Criuleni, Chișinău, Ceadîr-Lunga, Pleșeni, Soroca, Basarabeasca, Leova, Ungheni, Taraclia. 

 

De menționat că fetele continuă să joace fotbal în cluburile și școlile sportive din localitățile respective. 

 

Activitățile și procesul de instruire sunt desfășurate cu respectarea strictă a instrucțiunilor protocolului privind măsurile de prevenire a infecției COVID 19. 

 

În condițiile actuale, am fost nevoiți să schimbăm formatul proiectului pentru a oferi fetelor un mediu bun și sigur. Totodată, ne bucură faptul că am reușit să oferim posibilitatea fetelor să facă cunoștință cu fotbalul și să rămână active. Cu ocazia acestor activități, ne dorim să creștem numărul de fete care vor practica fotbal în viitor 

a declarat pentru fmf.md Natalia Ceban, coordonatorul proiectului U11 We Play Strong 

 

 

Campania Împreună #WePlayStrong a fost lansată în Iunie 2017 și scopul pe termen lung a acesteia este de a promova fotbalul printre fete și de a transforma acest joc în sportul feminin de echipă numărul 1 în toate 55 de țări membre ale UEFA. Marea majoritate a asociațiilor naționale și cluburilor de fotbal susțin această mișcare prin distribuirea conținutului și organizarea mai multor evenimente.