• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala Moldovei, în toiul pregătirilor pentru meciul cu Rusia

10 noi 2020 de Dumitru Ciolacu
GALERIE

Naționala Moldovei a efectuat în această dimineață un antrenament la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă. Lotului de jucători convocați de Engin Firat s-a alăturat Vadim Bolohan, fundașul clubului Milsami Orhei. Totodată, mijlocașul Alexandru Osipov s-a alăturat echipei naționate de tineret. 

 

Antrenamentul, care a durat aproximativ o oră, s-a desfășurat în regim obișnuit, iar mijlocașul Dan Taras s-a antrenat individual. 

 

Diseară, Naționala are programată încă o sesiune de antrenament. 

 

Mâine, 11 noiembrie, la ora 10:00, selecționerul Engin Firat și mijlocașul Cristian Dros vor participa la o conferință de presă, la stadionul Zimbru, iar seara, de la ora 18:00, echipa noastră va efectua antrenamentul oficial, la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă. 

 

Va fi al patrulea meci direct dintre Moldova și Rusia. Pe 4 iunie 2000, cele două selecționate au jucat un amical pe Stadionul Republican din Chișinău, iar oaspeții s-au impus cu 1-0, grație unui gol marcat de Maksim Buznikin. 

 

Următoarele partide au avut loc în cadrul preliminariilor Euro 2016. Pe 12 octombrie 2014, Naționala noastră a încheiat la egalitate meciul cu Rusia, disputat la Moscova, scor 1-1. Alexandru Epureanu a înscris golul echipei noastre în acel meci memorabil. Pe 9 octombrie 2015, cele două reprezentative s-au întâlnit la Chișinău. Rusia s-a impus cu 2-1, golul Moldovei fiind înscris de Eugeniu Cebotaru. 

 

Meciul Moldova - Rusia va fi arbitrat de o brigadă din România, cu Radu Petrescu la centru. Asistenți: Radu Ghinguleac și Mircea Mihail Grigoriu. 

 

Partida se va disputa pe 12 noiembrie, pe stadionul Zimbru din Chișinău, cu începere de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune PRIME. 

Foto: Vadim CAFTANAT