• Fii alături de Echipa Țării

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, inclus în grupul de lucru al Comitetului Asociațiilor Naționale UEFA

04 noi 2020 de Dumitru Ciolacu

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, a fost inclus în unul dintre grupurile de lucru ale Comitetului Asociațiilor Naționale UEFA. Împreună cu Jane Bateman (șefa departamentului Relații Internaționale, Federația Engleză de Fotbal), președintele FMF va analiza toate aplicațiile și documentele prezentate în cadrul programului UEFA Assist pentru Confederația Asiatică de Fotbal. 

 

Lista completă a grupurilor de lucru arată astfel: 

Confederația Asiatică de Fotbal (AFC): Leonid Oleinicenco, Jane Bateman

Confederația Africană de Fotbal (CAF): François Bigot, Patrick Nelson

Confederația de Fotbal a Americii de Nord, Centrale și Caraibelor (CONCACAF): Dominique Blanc, Moshe Zuares

Confederația Sudamericană de Fotbal (CONMEBOL): Davor Šuker, Jorge Mowinckel 

Confederația de Fotbal din Oceania (OFC): Hugo Quaderer, Magdalena Urbanska 

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA): Peter Bossaert, Radu Visan 

 

Astfel, între 4 și 11 noiembrie, fiecare grup de lucru va citi și va analiza toate aplicațiile și documentele prezentate în cadrul programului UEFA Assist de către asociațiile membre ale confederațiilor de care va fi responsabil. Membrii grupurilor vor alege cele mai reușite aplicații și proiecte și le vor prezenta echipei UEFA Assist pe 11 noiembrie. 

 

Pe 20 noiembrie, Comitetul Asociațiilor Naționale UEFA va organiza o ședință, la care fiecare grup va prezenta recomandările sale pentru aplicațiile analizate, iar la final comitetul va aproba cele mai reușite dintre ele. 

 

Programul UEFA Assist, lansat în anul 2017, are ca scop dezvoltarea fotbalului la nivel global. El se axează pe schimbul de experiențe și cunoștințe între UEFA și alte confederații de fotbal din întreaga lume. Se urmărește dezvoltarea relațiilor între confederații prin organizarea de turnee comune (copii și juniori), finanțarea programelor educaționale și a proiectelor de dezvoltare a insfrastructurii fotbalistice ș.a.m.d.