• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 17 în cifre

03 noi 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 11 goluri (gazdele - 6, iar oaspeții - 5), în mediu – 2,2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 232 goluri (gazdele – 138, oaspeţii – 94), în mediu - 2,76 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat trei meciuri, oaspeții - unul, iar o altă partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 84 de meciuri. Gazdele au câştigat 39 partide, oaspeţii – 29, iar alte 16 meciuri s-au terminat nedecis.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*Apărătorul Constantin Bogdan (Milsami) este autorul celui de-al șaselea autogol al sezonului. 

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, unul dintre care a fost ratat de Dmytro Kozban (Speranța). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 29 lovituri de pedeapsă, nouă dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 18 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 336 cartonaşe galbene, 46 dintre care jucătorilor echipei Codru. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roşii. De la începutul campionatului au fost acordate 15 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 12 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Un alt fotbalist de la formația hînceșteană, Sergiu Platica, Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) și Raman Volkau (Sf.Gheorghe) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (46 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (60). Cele mai puține goluri (8) au fost marcate de Codru Lozova.

 

*Codru a suferit a 15-a înfrângere în campionat, dintre care nouă cu scoruri categorice.

 

*Sheriff și-a întrerupt seria de 15 victorii consecutive, dar și cea de 36 de meciuri fără înfrângere în Divizia Națională.  

 

*Petrocub a ajuns la 7 partide consecutive fără eșec, în timp ce Dinamo-Auto nu a mai câștigat de 7 meciuri.

Foto: Vadim CAFTANAT