• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Speranța - Codru. Avancronică

31 oct 2020 de Ion Buga

Speranța - Codru

31 octombrie. Orhei. Complexul Sportiv Raional 

Arbitrul principal: Veaceslav BANARI 

Asistenți: Anatolie BASIUL și Vadim ROȘCA

Al 4-lea oficial: Daniel LUCA 

 

Speranța: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 4.Oleksandr NASONOV, 7.Vadim CALUGHER, 8.Gheorghe ANDRONIC, 9.Vladyslav PAVLENKO, 14.Dan GUȘTIUC, 15.Dan PÎSLA, 21.Serghei TROFAN, 31.Alexandru STARÎȘ, 87.Ruslan CHELARI, 93.Arcadie RUSU
Rezerve: 34.Orest BUDYUK, 5.Mihai BOLUN, 10.Andrii YAKOVLEV, 11.Dmytro KOZBAN, 22.Vadym VORONCHENKO, 77.Oleksandr IERMACHENKO, 96.Matvei GUIGANOV 
Antrenor: Iurie OSIPENCO 

 

Codru: 13.Mikhail KIZEEV, 2.Vasile COJOCARI, 4.Ion SANDU, 6.Dumitru PRODAN, 8.Bohdan MYTSYK, 9.Ivan LACUSTA, 10.Artem PESTRIAKOV, 16.Ilia AZIAVIN, 23.Valentin CHIȘCA, 30.Marian PUIU, 96.Alexey NESTRATOV
Rezerve: 1.Vladislav BUTUC, 11.Ion MAMALIGA, 28.Ion OPREA
Antrenor: Serghei CHIRILOV

 

Speranța Nisporeni și Codru Lozova vor juca astăzi, de la ora 17:00, într-un meci din etapa a XVII-a a Diviziei Naționale. Partida se va disputa pe stadionul Complexului Sportiv din Orhei și va fi transmisă în direct postul de televiziune N4, de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională, portalul Moldfootball.

 

Codru rămâne deocamdată singura echipă fără victorie în acest sezon al Diviziei Naționale, fiind ultima în clasament. De partea cealaltă, Speranța se situează pe locul șapte cu 14 puncte.

 

Săptămâna aceasta, ambele formații au reușit calificarea în sferturile Cupei Moldovei Orange, ediția 2020/21. Lozovenii au trecut greu, scor 1-0, de liderul Diviziei A, FC Cahul-2005, în timp ce echipa din Nisporeni a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune în fața Daciei-Buiucani, scor 2-1.

 

În meciul de astăzi, la Codru nu vor juca din cauza suspendărilor Nikolai Vdovichenko, Eduard Zaplitnîi și Itsuki Kurata.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 17 ori. Primele două dueluri au avut loc în Divizia A, ediția 1994/95. Speranța a câștigat ambele meciuri cu 1-0 și 5-1, reușind în acel sezon și promovarea în Divizia Națională. De partea cealaltă, Codru s-a clasat pe locul 19 și a retrogradat din eșalonul secund.  


În 1998/99, formațiile au jucat din nou în Divizia A. În tur, Codru-Stimold a învins cu 1-0, iar în retur a fost remiză, 1-1. 

 

După mai bine de 10 ani, Codru și Speranța s-au reîntâlnit în Cupa Moldovei Orange, ediția 2011/12, în turul preliminar. Lozovenii se impuneau cu 4-1. În acel sezon, echipele urmau să se dueleze și în Divizia B, dar nisporenenii au fost excluși din campionat conform deciziei Comitetului de Competiții și Disciplină.

 

Doi ani mai târziu, Codru și Speranța au fost din nou adversari în Divizia B, Seria Centru. Speranța a câștigat ambele meciuri cu 2-0, reușind în acea stagiune promovarea în liga secundă. 

 

Apoi Codru și Speranța au jucat în optimile de finală ale Cupei Moldovei Orange, ediția 2018/19. Codru s-a impus în tur cu 1-0, dar a ratat calificarea după ce a pierdut returul de acasă cu 2-1. 


Alte cinci întâlniri au fost consemnate în Divizia Națională. Echipa din Nisporeni a câștigat patru dintre ele, iar una s-a încheiat nedecis, 0-0.

 

Codru și Speranța s-au întâlnit și la Cupa Federației din acest an. Și aici Speranța a obținut victoria, scor 2-1.

 

În total, Speranța a câștigat 11 meciuri directe, Codru - trei , iar alte 3 întâlniri s-au terminat la egalitate. Golaveraj favorabil nisporenenilor: 30-14

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.