• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Condoleanțe

27 oct 2020 de Reporter FMF

Federaţia Moldovenească de Fotbal exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de compasiune rudelor, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut pe Ion Meleca.

 

Născut la data de 10 septembrie 1953, Ion Meleca a crescut într-o familie de muncitori. Și-a petrecut copilăria în satul Șerpeni, din raionul Anenii Noi.

 

Tot în satul de baștină și-a dezvoltat și atracția față de fotbal. La vârsta de 17 ani, după ce a absolvit cele 10 clase, el devenise jucătorul de bază a echipei de fotbal Valul Șerpeni.

 

Mai târziu, și-a susținut cu brio examenele de admitere la Tehnicumul Republican Moldovenesc din orașul Chișinău, fiind admis la specializarea de atunci „Învățător de cultură fizică”.

 

Proaspăt ieșit de pe băncile universității, acesta și-a început activitatea de metodist pe domeniul sport, în cadrul Agrofirmei „Serele Moldovei”, în care a muncit timp de 20 de ani.

 

Ulterior, în anul 2007, Ion Meleca se angajează în calitate de antrenor la fotbal feminin, în cadrul Școlii Sportive din orașul Anenii Noi. De-a lungul anilor, a transmis dragostea sa pentru fotbal multor jucătoare, astfel, prin muncă și un scop comun, a reușit să câștige alături de ele Campionate și Turnee atât la nivel raional, cât și Republican. Este posesor al Licenței C FMF.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace.