• Fii alături de Echipa Țării

A fost deschisă prima școală de fotbal pe plajă

03 oct 2020 de Ion Buga
GALERIE

Fotbalul pe plajă din Moldova trece la o nouă etapă de dezvoltare. A fost deschisă prima școală de fotbal pe plajă din țară. Astfel, copii de diferite vârste de la cluburile din Moldova vor putea frecventa lecțiile de fotbal pe plajă, care vor avea loc la noua Arenă de fotbal pe plajă din Chișinău.

 

La antrenamentul de astăzi au participat 41 de copii cu vârste până la 12 ani. Micuții au avut parte de multe exerciții interesante, dar și de meciuri bilaterale, sub îndrumarea antrenorilor Toma Gîrbu și Octavian Cepoi. 

 

La eveniment au fost prezenți conducătorii Federației Sportive de Fotbal pe Plajă, Eduard Crețu, președinte, și Iurie Bulgăreanu, secretar general. 

 

Noua arenă ne oferă acum posibilitatea să dezvoltăm fotbalul pe plajă. Această școală va permite copiilor să cunoască mult mai bine acest gen de sport, să dezvolte anumite abilități sau să efectueze antrenamente ce pun în mişcare toate grupurile musculare. Vom organiza procesul de antrenament, astfel încât să poată participa cât mai multe cluburi de copii și juniori care vor dori să practice și fotbalul pe plajă

a declarat Eduard Crețu.

 

Potrivit forului de profil, la moment s-au înscris la această școală circa 70 de copii. Antrenamentele vor fi desfășurate conform Instrucțiunilor cu privire la măsurile de prevenire a infecției Covid-19 stabilite de Comisia de sănătate publică pentru competițiile de fotbal. 

Foto: Vadim CAFTANAT