• Fii alături de Echipa Țării

UEFA a confirmat introducerea a 5 înlocuiri de jucători în competițiile internaționale

01 oct 2020 de Ion Buga

În scrisoarea circulară nr.73 adresată tuturor asociațiilor naționale, UEFA a confirmat introducerea a 5 înlocuiri de jucători în competițiile internaționale masculine și feminine, ca urmare a deciziei Comitetului Executiv din 24 septembrie 2020.

 

Măsura respectivă este combinată cu o extindere a numărului de jucători care pot fi introduși în raportul de meci (până la 23) în competițiile de club. 

 

Aceste soluții sunt valabile pentru restul sezonului, pentru a atenua povara jucătorilor și riscurile de accidentare, cauzate de calendarele internaționale încărcate cu meciuri din cauza pandemiei Covid-19.

 

Următoarele competiții și faze sunt vizate:

- Calificările Europene - faza play-off pentru UEFA EURO 2020;
- Liga Națiunilor, ediția 2020/2021 - restul meciurilor din cadrul fazei grupelor;
- Liga Campionilor, ediția 2020/2021 - începând cu faza grupelor;
- Liga Europei, ediția 2020/2021 - începând cu faza grupelor;
- Calificările pentru Campionatul European de Fotbal Feminin EURO 2020 - meciurile rămase din cadrul; grupelor si cele de baraj;
- Liga Campionilor Feminin, ediția 2020/2021.


De asemenea, noile amendamente mai prevăd:

- pentru meciurile play-off se permite a șasea înclouire de jucători, exclusiv în timpul suplimentar;
- fiecare echipă poate folosi maximum trei opriri în joc pentru a face înlocuiri (se poate utiliza o oprire suplimentară în timpul prelungirilor). Înlocuirile făcute la pauză, între sfârșitul timpului normal de joc și prelungiri și la pauză în timpul prelungirilor nu reduc numărul de opriri în joc care pot fi folosite;

 

Tot la ultima ședință a Comitetului Executiv UEFA s-a decis, după un acord cu Asociația Cluburilor Europene și Ligilor Europene, să fie recuperate datele pierdute din anularea ferestrei din martie 2020 și amânarea EURO 2020. Astfel, ferestrele din lunile martie și septembrie 2021 vor avea câte trei meciuri în loc de două. O soluție asemănătoare a fost deja implementată, cu aprobarea FIFA, pentru ferestrele internaționale din octombrie și noiembrie 2020.

 

Vă reamintim, în luna curentă Echipa Țării va juca un amical cu Italia (Florența, 7 octombrie), și alte două partide din Liga Națiunilor, cu Grecia (11 octombrie, Atena) și Slovenia (Chișinău, 14 octombrie).