• Fii alături de Echipa Țării

Încă o clasă specializată de fotbal. Acum și în sudul țării

29 sep 2020 de Ion Buga

Încă o clasă specializată a fost inaugurată în cadrul proiectului social-sportiv ”Fotbal în școli”. Acum și în sudul țării, mai exact la Liceul Teoretic ”Ivan Vazov” din orașul Taraclia. 27 de elevi, băieți și fete, din această clasă beneficiază de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei "Fotbal". De asemenea, elevii sunt asigurați gratuit cu echipament, alimentare și antrenamente.

 

Liceul Teoretic ”Ivan Vazov” a întrunit condițiile minime stabilite de FMF și MECC pentru a participa în Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate.

La eveniment au participat Lazar Dermenji, vicepreședintele raionului Taraclia, Evghenia Mandajî, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport din or.Taraclia, Ludmila Peeva, directorul LT ”Ivan Vazov”, Veaceslav Tuluș, președinte ARF Taraclia, Marina Baltacova, reprezentant al Școlii Sportive din Taraclia, Ghenadie Lisița, antrenor.

 

FMF a fost reprezentată de Sergiu Butelschi, director tehnic, Diana Bulgaru, manager al proiectului ”Fotbal în Școli”, Ruslan Plopa, inspector federal.

Dezvoltarea proiectului în diferite regiuni ale țării, este posibil datorită eforturilor comune depuse de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Federația Moldovenească de Fotbal și autoritățile publice locale. Copii se pot bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv. De asemenea, conform conceptului Clase specializate, copiii vor avea un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă. 

 

Vă reamintim, din 1 septembrie 2020 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate primește din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 20 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor, iar fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare. 

 

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii 5 ani, iar deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”. În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal.