• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Valeria Tataru va evolua în campionatul Spaniei

29 sep 2020 de Maria Teeşanu
Valeria Tataru

 

Valeria Tataru este prima fotbalistă din Moldova care va evolua în campionatul Spaniei. Tânăra de doar 16 ani a semnat recent un contract cu echipa Real Racing Club de Santander Feminas. 

 

Jucătoarea noastră a avut un debut reușit pentru noua sa formație. Ea a jucat pentru echipa secundă în primele meciuri de verificare înaintea startului noului sezon în Liga Primera Nacional, a treia ca valoare competiție feminină din Spania. Mai mult ca atât, a reușit să marcheze și un gol în victoria cu EDM Villaescusa, scor 3-0.

 

 

 

“Suntem mulțumiți de prestațiai Valeriei. Ea se integrează treptat în noul colectiv și o vedem mai bine în fiecare zi. Lucrează din greu și, deși concurența este mare, ea are calitățile necesare pentru a putea juca. Este tânără și trebuie să muncească mult pentru a fi mai bine pregătită. Este o jucătoare care știe să marcheze goluri și a arătat-o ​​în ziua meciului”, 

a afirmat antrenorul principal al clubului Real Racing Feminas B - Robert Cainzos.

 

Valeria a debutat pentru Real Racing Feminas B

 

Valeria Tataru a ajuns în Spania datorită prestației bune pentru echipa Real Succes Chișinău în campionatul Moldovei. La numai 16 ani a devenit una dintre golgheterele formației pregătite de Victor Greapca. 

 

“Am reușit să mă adaptez în noua mea echipă. Aici este un nivel foarte înalt, se muncește foarte mult ăn toate aspectele. Mă copleșeau sentimente profunde de bucurie, când am reușit să marchez primul gol. Așteptările sunt foarte mari, vreau să ajut echipa să obțină un loc cât mai bun în campionat” 

a declarat Valeria pentru fmf.md

 

De asemenea, Valeria Tataru a jucat și la selecționatele de junioare U-15 și U-17 ale Moldovei.

Valeria, în acțiune pentru naționala WU-17