• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Au fost reluate activitățile proiectului Open Fun Football Schools Moldova

26 sep 2020 de Ion Buga
GALERIE

 

În contextul reluării procesului de instruire și antrenament în instituțiile cu profil sportiv, Open Fun Football Schools Moldova a organizat în luna septembrie primele activități sportive în cadrul proiectului Școlilor Deschise ale Fotbalului Distractiv (Open Fun Football Schools). 


Astfel de acțiuni au fost desfășurate în orașele Telenești, Dubăsari, Anenii Noi, Tiraspol, Sângera, precum și în satele Hirișeni, Inești, Târnova, Briceni, Valea Perjei, Cazaclia, Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia, Cocieri, Molovata Nouă, Tomai, Frăsinești, Măcărești, Buțeni, Sărata Galbenă, Slobozia Dușca, Izbești, Dobrogea, Revaca. În total au participat peste 2400 de fete și băieți, cu vârste între 6 și 10 ani, inclusiv copii din familii social-vulnerabile.

 

"Anul acesta desfășurăm activitățile în format nou, cu implicarea copiilor din mai multe sate. Copiii sunt repartizați în grupe mai mici, de la 24 până la 40 de copii, iar stațiile distractive sunt la distanță. Exerciițiile noi sunt adaptate conform cerințelor de la minister, totul se petrece în aer liber" 

a declarat Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului.

 

De asemenea, la toate activitățile este aplicat și programul special Sport + Școală + Poliție, inițiativă care promovează apropierea eforturilor comune la nivel local de prevenire a criminalității juvenile, fiind orientată spre resocializarea copiilor delicvenţi prin implicarea acestora în activități cultural-sportive.

Foto: Vadim CAFTANAT

 

Acțiunile pentru copii sunt desfășurate cu respectarea strictă a instrucțiunilor privind măsurile de prevenire a infecției COVID 19, în timpul procesului de instruire și antrenament. Liderii și antrenorii programului CCPA/OFFS + Sport + Școala + Poliție au fost instruiți la seminarul organizat în luna august de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în ţara noastră de către organizaţia neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei şi acordarea unei asistenţe metodice şi tehnice asociaţiilor, cluburilor şi scolilor de fotbal.