• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

7 junioare în lotul Naționalei feminine. Așteptări și emoții

16 sep 2020 de Maria Teeşanu
GALERIE

Antrenorul naționalei feminine, Eduard Blănuță, în lotul lărgit pentru meciul cu Spania, a convocat și 7 jucătoare de la selecționatele WU17 și WU19. Vârsta medie a naționalei Moldovei constituie 22 de ani, iar cea mai tânără jucătoare este Eugenia Railean în vârstă de numai 15 ani.

 

Jucătoarele se află în procesul de adaptare, mereu avem unde crește, însă sunt eleve promițătoare. Vedem o mare dorință de joc din partea lor, sunt jucătoare care deja s-au evedențiat și sunt satisfăcut de alegerea dată”  

a declarat Eduard Blănuță.

 

Timp de câteva zile, tinerele Lia Șoltoian (18 ani, CS Navobi Iași România), Alina Brînza (17 ani, Agarista CSF Anenii Noi), Alina Chirica (16 ani, Agarista CSF Anenii Noi), Elina Coceanovschi (17 ani, FC Belceanka), Daniela Cuțuruba (17 ani, CS Noroc), Eugenia Railean (15 ani, Real Succes) și Nina Darenscaia (17 ani, PGU-ȘS-4 Alga Tiraspol), au ocazia să-și dezvolte măiestria sportivă alături de mult mai experimentatele colege de la Naționala feminină. Fetele se arată destul de entuziasmate de această oportunitate.

Nina Darenscaia: “Mă bucur că am fost convocată la echipa națională. Este o mare șansă să arăt de ce sunt capabilă. Sunt mulți jucători cu experiență de la care pot lua exemplu. Voi încerca să îndeplinesc toate cerințele stafului tehnic."


Lia Șoltoian: „Sufletul meu e un amalgam de așteptări și emoții însoțite de neliniște și fluturi în stomac. Sunt sigură ca această experiența mă va face mai puternică, fiindcă voi învăța de la cele mai bune, de la fetele care definesc adevărata valoare a fotbalului feminin. De asemenea, această experiență îmi va aduce noi prieteni și noi emoții, întărindu-mi afirmația că fotbalul unește, creste și ne face mai puternice.

 

Alina Chirica: „Sunt pentru a doua oară convocată la lotul Naționalei feminine. Așteptările mele sunt foarte mari, cred că fetele mă vor susține să nu cedez pe teren, iar eu la rândul meu o să le ajut cu ce pot mai bun. Sunt sigură că voi primi cunoștințe noi pentru viitor.”

 

Elina Coceanovschi: ”Mă aștept la o nouă experiență: antrenamente cu un nou staff de antrenori, cu fete experimentate, multă muncă, manifestarea calităților care nu s-au arătat anterior și multe emoții diferite.”

 

Daniela Cuțuruba: „Anterior am fost deja convocată la lotul Național. Știu că fetele vor face tot posibilul să avem un rezultat bun, iar la final sper să plec cu noi experiențe și cunoștințe.”


Eugenia Railean: „Cred că acest lot este un pas bun spre evaluarea proprie în domeniul fotbalului. Vreau să demonstrez că la ai mei 16 ani pot și vreau să fac parte din Naționala feminină a Moldovei.”


Alina Brînza: "Sunt prima dată la Națională, aștept foarte mult să acumulez experiență și să preiau din profesionalismul colegelor."


Meciul Moldova - Spania se va juca pe 19 septembrie, de la ora 20:00, pe stadionul Zimbru din Chișinău, și va fi transmis de site-ul nostru.