• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Primele activități sportive din cadrul proiectului OFFS Moldova vor avea loc în luna septembrie

06 sep 2020 de Ion Buga

În contextul reluării procesului de instruire și antrenament în instituțiile cu profil sportiv, Open Fun Football Schools Moldova va organiza în timpul apropiat activități la cele 12 școli implicate în proiect din localitățile Dondușeni, Aneni Noi, Sângera, Cazaclia, Tomai, Valea Perjei, Slobozia-Dușca, Doroțcaia, Frăsinești, Hâncești, Telenești, Tiraspol.

 

Acțiunile pentru copii vor fi desfășurate cu respectarea strictă a instrucțiunilor privind măsurile de prevenire a infecției COVID 19, în timpul procesului de instruire și antrenament. Lideri și antrenorii programului CCPA/OFFS + Sport + Școala + Poliție au fost instruiți la seminarul organizat luna trecută de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției.

 

Astfel, în luna septembrie vor fi instruiți 2400 de fete și băieți, cu vârste între 6 și 10 ani, inclusiv copii din familii social-vulnerabile. Toți vor primi echipament individual, maiou, chipiu și mască. 

 

"În condițiile actuale, am fost nevoiți să facem aceste schimbări necesare pentru a putea oferi copiilor un mediu bun și sigur. Odată cu permisiunea autorităților, respectând toate normele si cerințele MECC, reluăm activitățile proiectului nostru, dar vom veni cu un nou format al activităților pentru copii, după modelul colegilor din alte țări. Vom continua să acționăm în mod responsabil și corespunzător astfel încât activitățile noastre să nu contribuie la răspândirea infecției" 

a declarat Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului OFFS Moldova.

 

Pe parcursul activităților sportive vor fi respectate instrucțiunile privind măsurile de prevenire a infecției COVID 19.

 

Toate școlile sportive în cadrul proiectului CCPA/OFFS au primit echipament și inventar pentru a organiza la cel mai înalt nivel toate evenimentele. De asemenea, instituțiile au fost asigurate cu tot necesarul pentru siguranța antrenorilor și copiilor, dezinfectanți, termometre electronice, măști, substanțe bio-distructive, postere informative despre Covid-19.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în ţara noastră de către organizaţia neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei şi acordarea unei asistenţe metodice şi tehnice asociaţiilor, cluburilor şi scolilor de fotbal.