• Fii alături de Echipa Țării

UEFA studiază posibilitatea de a permite accesul spectatorilor la meciurile din cupele europene

26 aug 2020 de Sandu Grecu

Comitetul Executiv al UEFA a decis să permită ca Supercupa UEFA 2020 să se joace pe 24 septembrie 2020, la Budapesta, cu un număr redus de spectatori – până la 30% din capacitatea stadionului – pentru a studia cu precizie impactul spectatorilor asupra Protocolului UEFA de Revenire la Joc.  

 

S-a confirmat că toate celelalte meciuri UEFA vor continua să se joace cu porțile închise până la noi ordine, conform deciziei Comitetului Executiv al UEFA din 9 iulie 2020.  

 

Administrația UEFA va continua să monitorizeze situația și va informa Comitetul Executiv al UEFA dacă este necesară sau recomandată o modificare în ceea ce privește disputarea meciurilor din cupele europene cu porțile închise.

 

Aceste decizii vin după reuniunea consultativă pe care UEFA a avut-o cu cele 55 de asociații membre și în care astfel de chestiuni au fost discutate la 19 august 2020.  

 

Comentând deciziile, președintele UEFA, Aleksander Čeferin, a declarat:  

 

"Deși a fost important să arătăm că fotbalul poate continua în momente dificile, fără fani, jocul și-a pierdut ceva din caracterul său. Sperăm să folosim Supercupa UEFA de la Budapesta ca pilot, care va permite revenirea fanilor la meciurile noastre. Lucrăm îndeaproape cu Federația Maghiară și guvernul Ungariei pentru a implementa măsuri de asigurare a sănătății tuturor celor care participă la joc. Nu ne vom asuma riscuri cu siguranța oamenilor".