• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Stadionul Zimbru va găzdui a 13-a finală a Cupei Moldovei Orange

29 iun 2020 de Ion Buga
GALERIE

Pentru al 13-lea an stadionul Zimbru va fi gazda finalei Cupei Moldovei Orange. Ediția din acest an însă va fi una specifică în contextul pandemiei COVID-19. Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică meciul se va juca fără spectatori. Chiar și așa, sunt multe momente organizatorice care trebuie îndeplinite în conformitate cu Instrucțiunea privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în desfășurarea competițiilor de fotbal. 

 

 

De aproape două săptămâni suntem în pregătiri pentru finala Cupei Moldovei Orange. Am fost grăbiți să aranjăm anumite lucruri și procese în contextul meciului din semifinale Petrocub – Sheriff, care a continuat la stadionul Zimbru, după ploaia torențială de la Hîncești cu o zi mai devreme. La finală, la fel vom asigura un control strict cu privire la accesul în incinta stadionului Zimbru, inclusiv a echipelor și a oficialilor meciului. Vor fi luate și alte măsuri necesare, cum ar fi măsurarea temperaturii corpului, asigurarea cu dezinfectanți, iar la intrare toate persoanele vor completa o declarație de asumare pe propria răspundere cu privire la respectarea regulilor stabilite

a declarat directorul stadionului Zimbru, Alina Capațina. 

 

În aceste zile, la arena din capitală sunt în plină desfășurare și ultimele lucrări de pregătire a gazonului pentru partida decisivă din 30 iunie, Petrocub Hîncești – Sfîntul Gheorghe Suruceni. 

 

Cu două săptămâni înainte au fost efectuate procedurile standard, menite să aducă unele îmbunătățiri pentru terenul de joc, afectate de temperaturile ridicate și ploile abundente din ultima perioadă. De asemenea, am avut timp suficient ca să efectuăm și însămânțarea gazonului. Chiar și în timpul pauzei forțate, lucrătorii noștri au avut grijă de starea acestuia” a subliniat Alina Capațina. 

 

Federația vine și în ajutorul suporterilor care doresc să susțină echipele preferate. Pentru prima dată, aceștia vor fi virtual alături de fotbaliști, prin videoconferință Zoom. Special pentru Finala Cupei Moldovei Orange, pe stadionul Zimbru vor fi instalate ecrane LED, unde va fi disponibilă conexiunea în timp real cu suporterii echipelor care vor juca în finală. Totodată, toți suporterii care se vor conecta online la eveniment, vor avea ocazia să câștige un ceas smart Huawei Watch GT 2. 

 

În acest sens, au fost demontate pentru moment unele scaune pentru a putea asigura instalarea ecranelor, iar amatorilor posibilitatea de a urmări online această finală, chiar și de acasă

a mai spus conducătorul arenei sportive. 

 

Finala Cupei Moldovei Orange, Petrocub – Sf.Gheorghe, se va disputa marți, 30 iunie, de la ora 21.00 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune N4, canalul Sport1, portalurile moldfootball.com și sports.md, dar și de paginile sociale FMF și site-ul fmf.md.