• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Fotbaliști, care au evoluat la ambele finaliste ale Cupei, vorbesc despre finala de marți

29 iun 2020 de Sandu Grecu

Atacantul Ion Ursu și apărătorul Maxim Potîrniche sunt jucători, care au evoluat de-a lungul carierei la ambele finaliste ale Cupei Moldovei Orange din acest an, Petrocub și Sfîntul Gheorghe. Cei doi au vorbit pentru site-ul fmf.mf despre punctele forte și despre punctele slabe ale celor două finaliste.

 

Ion Ursu: ”Un meci, o finală echilibrată, în care fiecare echipă are șansa să-și adjudece trofeul. Petrocub și SGS sunt două echipe care merită pe deplin să joace finala, două echipe care au progresat și s-au dezvoltat enorm în ultimii ani.

Petrocub este o echipă organizată, bine pregătită din punct de vedere fizic, care prestează un joc de contraatac, dar cred că cu carențe de viteză în defensivă.

Sfintul Gheorghe este o echipă care pasează mult, își crează multe ocazii și are jucători, care pot să rezolve de unii singuri meciurile. Punctul slab este că încasează multe goluri în ciuda victoriilor.

Le doresc succes ambelor echipe și cel mai puternic să învingă. Atât echipele, cât și suporterii ambelor trupe merită trofeul mult râvnit!!!”

 

Maxim Potîrniche: ”Ambele echipe sunt foarte echilibrate dacă luăm în considerație loturile. Sunt construite din fotbaliști moldoveni, care au ceva trofee în palmares și cunosc nu din auzite emoțiile unei finale.

Cred că acest meci va fi destul de tacticizat din considerentul că echipele se cunosc prin prisma ultimului meci disputat înainte de pandemie, acel din finala primei ediții a Cupei Federației. Cupa o va ridica acea echipă, care nu va comite erori individuale, contraatacul fiind arma principală a ambelor formațiuni.

Este foarte trist că această finală se va juca fără spectatori, este unul din puținele meciuri din an, care adună lume în tribune și oferă o doză de nerv adevăraților microbiști.”

 

Finala Cupei Moldovei Orange, Petrocub – Sf.Gheorghe, se va disputa marți, 30 iunie, de la ora 21.00 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune N4, canalul Sport1, portalurile moldfootball.com și sports.md, dar și de paginile sociale FMF și site-ul fmf.md.  

 

foto: Facebook