• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Decizii FMF pentru susținerea cluburilor de fotbal

22 iun 2020 de Reporter FMF

Federația Moldovenească de Fotbal vine cu un suport considerabil pentru cluburi, în perioada de după pauza competițională cauzată de pandemia COVID-19.  

 

Comitetul Executiv al FMF a emis un set de decizii, care au menirea să ajute echipele participante în Campionatul R.Moldova la fotbal.

Astfel, începând cu noul sezon sportiv, Federația va compensa cheltuielile serviciilor de arbitraj, care vor fi acoperite integral la toate competițiile organizate de FMF.

 

A fost micșorată taxa pentru legitimarea jucătorilor străini cu 30 de mii de lei. Acest lucru va permite cluburilor care vor reprezenta Republica Moldova în cupele europene să-și completeze lotul, având cheltuieli mai mici.

 

Totodată, Federația va compensa parțial cheltuielile legate de organizarea Campionatului R. Moldova la fotbal, sezonul 2020-2021 și anume:  

Serviciul asistența medicală de urgență la etapa prespitalicească (ambulanța), pentru deservirea meciurilor din cadrul Diviziei Naționale și Diviziei A;

Examenul medical-sportiv al jucătorilor cluburilor din Divizia Națională și Divizia A, în limita numărului maxim de jucători ce pot fi legitimați, conform articolul 4.13 din Regulamentul Campionatului R. Moldova la fotbal.    

 

În context, Comitetul Executiv al FMF a aprobat noul program al Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia Națională, care se va desfășura cu trecerea meciurilor în anul calendaristic următor, sezonul 2020/21, în 4 runde.  

Ținând cont de recomandările FIFA, s-a permis legitimarea și dreptul de evoluare a unui jucător pentru 3 cluburi diferite pe parcursul sezonului 2020/21.

Perioadele de înregistrare a jucătorilor pentru sezonul 2020/21:  

1 perioadă: 26 iunie – 18 septembrie 2020  

2 perioadă: 25 februarie – 25 martie 2021

 

Reieșind din deciziile anterioare, Comitetul Executiv al FMF a hotărât să permită cluburilor care au solicitat licența Națională pentru anul 2020, să solicite licență Națională pentru sezonul 2020/21, în baza rezultatelor din 2019, cu stabilirea termenului de îndeplinire a criteriilor pentru obținerea licenței de gradul valoric N pentru sezonul 2020-2021, data de 25.06.2020 inclusiv.

 

Comitetul Executiv a mai decis ca lucrările Congresului al XIX-lea Ordinar al FMF să se desfășoare în cadrul Congresului de dare de seamă și de alegere a organelor de conducere, care este programat să fie convocat pe 22 ianuarie 2020, ora 10.00, în incinta Futsal Arena FMF.