• Fii alături de Echipa Țării

Modificări temporare de regulament în Campionatul R. Moldova și Cupa Moldovei Orange

18 iun 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

Comitetul Executiv al FMF, în conformitate cu recomandările FIFA, a decis introducerea unor modificări temporare în Regulamentul de desfășurare a competițiilor, valabile pentru anul calendaristic 2020.

 

Astfel, în meciurile din cadrul Campionatului R.Moldova la fotbal, fiecare echipă:

- poate utiliza/efectua maxim cinci schimbări de jucători;

- are dreptul la maxim trei posibilități de efectuare a schimbărilor de jucători pentru a nu afecta cursivitatea jocului. Schimbările vor fi realizate în cel mult 3 momente de întrerupere a meciului;

- adițional, schimbările pot fi realizate de asemenea în timpul pauzei de meci;

- în cazul în care ambele echipe fac o schimbare în același timp, aceasta va fi considerată ca o posibilitate de efectuare a schimbărilor folosită de fiecare echipă în parte.

 

În cadrul Cupei Moldovei Orange, sezonul 2019/2020, în timpul meciului, fiecare echipă:

-  poate utiliza/efectua maxim cinci înlocuiri de jucători;

- are dreptul la maxim trei posibilități de efectuare a înlocuirilor de jucători/pentru a nu afecta cursivitatea jocului, înlocuirile vor fi realizate în cel mult 3 momente de întrerupere a meciului.

- adițional, înlocuirile pot fi realizate de asemenea în timpul pauzei de meci;

În cazul în care ambele echipe fac o înlocuire în același timp, aceasta va fi considerată ca o posibilitate de efectuare a înlocuirilor folosită de fiecare echipă în parte.

 

În cazul în care se joacă timp suplimentar, fiecare echipă:

- poate utiliza/efectua o înlocuire suplimentară (indiferent dacă echipa și-a folosit sau nu numărul maxim de înlocuiri)

- are dreptul la o posibilitate suplimentară de efectuare a înlocuirilor (indiferent dacă echipa și-a folosit sau nu numărul maxim de posibilități de înlocuiri). Pentru a nu afecta cursivitatea jocului, înlocuirile vor fi realizate într-un singur moment de întrerupere a meciului.

 

Adițional, echipa poate face înlocuiri:

- în perioada anterioară începerii timpului suplimentar ;

- la pauza  timpului  suplimentar.

 

Dacă o echipă nu și-a folosit numărul maxim de înlocuitori sau posibilități de înlocuire, înlocuirile și posibilitățile neutilizate pot fi folosite în timpul suplimentar.  

 

În cazul în care ambele echipe fac o înlocuire în același timp, aceasta va fi considerată ca o posibilitate de efectuare a înlocuirilor folosită de  fiecare echipă în parte.

 

Această excepție este valabilă în perioada 16.06 - 31.12.2020.